Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 49 - 2008

BOUW-EN SLOOPAANVRAGEN


* Stichting de Omslag, betreffende de interne verbouw van het pand aan de Bedrijfsweg 55 ten behoeve van een dorpswerkplaats, kringloopwinkel en kantoor (betreft aanvraag d.d. 10-7-2008 welke opnieuw in behandeling is genomen);

* J. Appeldoorn, betreffende de uitbreiding van de woning (bg) aan de Klimopstraat 42;

* W. van den Hurk, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Steltlopen 26;

* F. van Rulo, betreffende de uitbreiding van de woning (bg) aan de Dr. H. Mollerstraat 26;

* H. Smits, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan de Dennenhei 76;

* Van Haaren Projectontwikkeling B.V., betreffende de bouw van 10 patiobungalows aan de Schutboomweg ongenr. (reguliere bouwvergunning 2e fase);

* G. Gardien, betreffende de uitbreiding van de woning (bg) aan de Wildheuvel 29;

* F. Roelofs, betreffende de bouw van een berging aan de Kastanje 35.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Ontheffing m.t.v. artikel 3.23, lid 1 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De bouw van een carport op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 3741 (ged.), gelegen aan de Duinhei 2.
* De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel
3.23, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 3 december 2008 t/m 13 januari 2009 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kunnen belanghebbenden een zienswijze naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 13 januari 2009 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360 911.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders verlenen vergunning voor het kappen van 29 eiken, 1 den en 32 berken aan de Eindhovenseweg-Zuid op perceel sectie B. nr. 2597.

De verzenddatum van de verleende vergunning is 1 december 2008. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het team Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 0499-360 370. Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende bouwvergunningen/sloopvergunningen


* Het plaatsen van een dakkapel aan het Hefeind 3;
* De bouw van een terrasoverkapping aan het Knikeind 19;
* Het plaatsen van een dakkapel aan het Hefeind 5;
* De uitbreiding van de woning (bg) en het plaatsen van 2 dakkapellen aan de Pastoor W. Hellemonsstraat 11;
* De uitbreiding van de woning aan het Ziteind 44;
* De bouw van een carport aan de Sophialaan 3;
* De bouw van een carport en terrasoverkapping aan de Sophialaan 1;
* De verbouw van de loods aan de Mosselaarweg 22a;
* De sloop van asbest uit de woningen aan de Mgr.Dr.Th.Goossensstraat 2 en de J.J. de Vlamstraat 46.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Besluit toevoegen van voorschriften en gedeeltelijk intrekken van milieuvergunning
Op 27 november 2008 is besloten om:


1. de milieuvergunningen die op respectievelijk 11 juli 1968, 22 mei 1973, 4 oktober 1977 en 30 juni 1987 zijn verleend aan Bandencentrale Ramaekers, gelegen aan het adres Oranjestraat 95 te Best, in te trekken voor zover deze de doorzet van LPG van 499 m3 per jaar overschrijden;

2. aan de vergunning de bij het besluit gevoegde en gewaarmerkte voorschriften toe te voegen.

De vergunning wordt aangepast in verband met gewijzigde regelgeving aangaande externe veiligheid. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Het besluit, waarvan de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 3 december 2008 tot en met 13 januari 2009 elke werkdag van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360 911.

Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State door:


* belanghebbenden, die zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit;

* de adviseurs, die advies hebben uitgebracht naar aanleiding van het ontwerpbesluit;

* belanghebbenden, die bedenkingen hebben tegen wijzigingen in het besluit, die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;
* belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift moet vóór 14 januari 2009 in tweevoud worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Het besluit treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen. Als tijdens de beroepstermijn verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Ongeacht het bovenstaande treedt het besluit niet in werking dan nadat de eventueel noodzakelijke bouwvergunning is verleend.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Gemeenteraad stelt verordeningen betalingen vast. Burgemeester en wethouders van Best maken bekend, dat de gemeenteraad een aantal verordeningen heeft vastgesteld. Op 10 november 2008 zijn de volgende verordeningen vastgesteld:


* de verordening onroerende-zaakbelastingen 2009
* de verordening precariobelasting 2009

* de legesverordening 2009

* de verordening hondenbelasting 2009

* de verordening lijkbezorgingsrechten 2009
* de verordening brandweerrechten 2009

Tevens is vastgesteld bovenstaande verordeningen voor het jaar 2008 inclusief alle wijzigingen hierop, in te trekken.

Alle bovengenoemde raadsbesluiten liggen voor iedereen gratis ter inzage op het gemeentehuis, afdeling Financieel Beleid, kamer 2.16.

Gemeenteraad selt nieuwe veordeningen WWB vast. Op 1 januari 2004 is de Wet Werk en Bijstand (WWB) ingevoerd. Deze wet regelt de ondersteuning bij arbeidsinschakeling en financiële bijstand voor mensen die weinig of geen inkomen of vermogen hebben.

De WWB verplicht de gemeenteraad om vijf verordeningen vast te stellen. Deze verordeningen hebben allemaal te maken met de uitvoering van de WWB.


* In de Re-integratieverordening wordt geregeld hoe de gemeente ondersteuning bij arbeidsinschakeling kan aanbieden.
* In de Maatregelenverordening wordt geregeld dat bijstandsuitkeringen verlaagd kunnen worden als mensen zich niet houden aan hun verplichtingen die te maken hebben met het verkrijgen of behouden van een uitkering.

* De Toeslagenverordening regelt in welke gevallen de gemeente de bijstandsuitkering kan verhogen of verlagen in verband met de woonsituatie van mensen die een uitkering ontvangen.
* De Handhavingsverordening regelt wat de gemeente doet om het ten onrechte ontvangen van bijstand te voorkomen.
* De verordening Cliëntenparticipatie tenslotte regelt hoe mensen, die een beroep doen op een bijstandsuitkering, betrokken worden bij de uitvoering van de WWB.

De vijf verordeningen zijn alle in 2004 vastgesteld. Na verloop van tijd moeten deze verordeningen aangepast worden aan nieuwe wetgeving, rechtspraak en gewijzigde inzichten. De verordeningen zijn daarom de afgelopen tijd opnieuw beoordeeld. Deze beoordeling heeft geleid tot het herzien van de inhoud van de verordeningen.

De gemeenteraad heeft aan de hand hiervan op 17 november nieuwe verordeningen vastgesteld. De nieuwe verordeningen zullen per 1 januari 2009 gelden. Tot die tijd liggen de verordeningen ter inzage op het gemeentehuis. Mensen die op dit moment een uitkering van de gemeente ontvangen, worden individueel ingelicht over de wijzigingen van de verordeningen.

Meldingen op grond van artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer Op 21 november 2008 hebben wij een melding ontvangen van Rosval Production & Development B.V. op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor de fabricage van roestvaststaalproducten voor de grootkeukentechniek gelegen aan het adres Fabrieksweg 42 te Best.

Op 24 november 2008 hebben wij een melding ontvangen van F&D Janssen v.o.f. op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor een bedrijf voor de verhuur en verkoop van aggregaten alsmede attractieverhuur. Het bedrijf is voornemens zich te vestigen aan de IBC-weg te Best.

Op 25 november 2008 hebben wij een melding ontvangen van Sportcentrum Boelots op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor een sportschool gelegen aan het adres Vijverweg 2 te Best.