Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 50 - 2008

BOUW- EN SLOOPAANVRAGEN


* S. Rutgers, betreffende het wijzigen van de gevelbekleding, kozijnen en vervangen dak aan de Eindhovenseweg-Zuid 69a;
* E. van de Loo, betreffende de uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Mgr.Dr.Th. Goossensstraat 55;
* M. Gruijters, betreffende de uitbreiding van de woning (bg) aan de Klabots 57;

* J. Beljaars, betreffende het wijzigen van de gevel (plaatsen dubbele deuren) aan de Heikantweg 20;

* Het verwijderen van asbest uit de woning aan de Schooneveldstraat 36;

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Ontheffing m.t.v. artikel 3.23, lid 1 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De uitbreiding van de woning op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 2895, gelegen aan de Lamsvelden 3. De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 3.23, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening. Stukken inzien en/of reageren? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 10 december 2008 t/m 20 januari 2009 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 20 januari 2009 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360911.

Vrijstelling van het bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De bouw van een terrasoverkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 2494, gelegen aan de Kapelaan H.G.M. Koopmansstraat 13.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 5, lid 2, onder 1 en 2 van de voorschriften van het bestemmingsplan Wilhelminadorp.

Stukken inzien en/of reageren? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 10 december 2008 t/m 23 december 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 23 december 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360911.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Vergunningen (en)- instemmingsbesluit(en) Kabel- en leidingwerkzaamheden
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat op grond van de Algemene plaatselijke verordening en Telecommunicatiewet de volgende vergunning(en)/instemmingsbesluit(en) zijn verleend aan:


* Essent Netwerk B.V.voor graafwerkzaamheden i.v.m. wijzigingen aan het laagspanningsnet in de Prins Bernhardlaan.

De werkzaamheden zijn in december 2008 gepland.

Volgens de Algemene plaatselijke verordening en de Telecommunicatiewet is de gemeente verplicht
deze werkzaamheden toe te staan. Hiervoor zijn de vergunningen en instemmingsbesluiten afgegeven.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na verzending van de vergunnningen/instemmings-besluiten bij burgemeester en wethouders een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Voor vergunningen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te 's-Hertogenbosch en instemmingsbesluiten bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Rotterdam kan hiertoe een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

Voor meer informatie over de verzenddatum van de instemmingsbesluiten kunt u contact opnemen met de heer O. Vallenga, via telefoonnummer 0499-360911 of per e-mail o.vallenga@gembest.nl.

Verleende bouwvergunningen/sloopvergunningen


* De bouw van een pergola met zonneluifel aan de Oirschotseweg 108;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Koningin Emmalaan 17;
* Het plaatsen van een dakopbouw aan de Olieslager 10;
* Het plaatsen van een dakkapel aan het Helmkruid 28;
* Het gedeeltelijk slopen van een winkelpand aan de Hoofdstraat 41.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden dan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende bouwvergunningen met ontheffing


* De bouw van een berging aan de Imkerhei 25;
* De bouw van een pergola (reeds bestaand) aan de Willem de Zwijgerweg 118;

* De bouw van een terrasoverkapping aan het Helmkruid 29;
* De uitbreiding van de woning aan de Prunus 38.

De betreffende besluiten liggen met ingang van 10 december 2008 ter inzage.

Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure.

Verleende vrijstellingen o.g.v. artikel 19, lid 2 WRO


* De aanleg van de wegenstructuur Schutboom-Noord;
* De aanleg van de wegenstructuur Schutboom-Zuid.

De betreffende besluiten liggen met ingang van 10 december 2008 ter inzage.

Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd en hiervoor een vrijstelling/ontheffing van het bestemmingsplan noodzakelijk was, kan door belanghebbenden -die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp vrijstelling/ontheffingsbesluit dan wel ontwerpvergunning naar voren hebben gebracht- schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.

Als u een beroepschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het beroepschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Meding op grond van artikel 8.19, lid 5 Wet Milieubeheer Op 4 december 2008 is een verklaring ingevolge artikel 8.19, lid 2, onder c., afgegeven aan de Gemeente Best. De verklaring heeft betrekking op het vervangen van twee bovengrondse dieseltanks in één bovengrondse duotank bij de gemeentewerf aan het adres Vijverweg 10 te Best.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
De verklaring en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 10 december 2008 gedurende zes weken elke werkdag van 08.30 uur tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, via telefoonnummer 0499-360911. Na bovengenoemde termijn liggen de stukken tot het einde van de beroepstermijn elke werkdag ter inzage van 8.30 tot 12.30 uur.

Ingevolge artikel 20.1 en 20.13 van de Wet milieubeheer kan een belanghebbende tegen een verklaring beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bezwaarschrift moet zijn gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Best.

Tot 21 januari 2009 kan door belanghebbende schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB te Best. Het bezwaarschrift moet tenminste het volgende bevatten:


* naam en adres van de bezwaarmaker;

* Datum en ondertekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
* De gronden van het bezwaar.

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat wil zeggen dat het besluit na afloop van de bezwarentermijn in werking treedt, ook wanneer nog niet is beslist op het bezwaarschrift. U kunt om schorsing van het besluit vragen door een verzoek om een voorlopige voorziening in tweevoud te richten aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.