Gemeente Stein


Steinse Iron Man in de bloemetjes

Op zondag 23 november jl. won Heleen bij de Vaate uit Stein de eerste Iron Man uit Wethouder Feij feliciteert de Steinse kampioen Heleen bij de Vaate. haar carrière. Om deze fantastische prestatie niet zomaar voorbij te laten gaan, bracht wethouder Luc Feij (Sportbeleid) een bezoek aan de Steinse kampioen en feliciteerde haar namens de gemeente.

Hoofddoel
Bij de Vaate zwom 3,8 kilometer, fietste 180 kilometer en liep 42,2 kilometer hard. Dit alles voltooide ze in 9 uur en 21 minuten en 6 seconden. Hiermee liet ze de nummer twee ruim 4 minuten achter zich. Het was één van de hoofddoelen van de triatlete om ooit een Iron Man te winnen. `Het is prachtig om te zien waar vastberadenheid, discipline en techniek toe kunnen leiden. Wij zijn ontzettend trots dat wij deze kampioen in ons midden hebben', aldus wethouder Feij.

Kwalificatie
Met deze overwinning kwalificeert Bij de Vaate zich voor de Iron Man van Hawaï 2009. Inmiddels traint de Steinse voor een halve triatlon in Zuid-Afrika. Daarna reist ze af naar Maleisië om nogmaals deel te nemen aan een Iron Man.

Sport
Voor de gemeente Stein is sport een belangrijk onderdeel van de samenleving. Daarom wordt sport en beweging voor zowel jong als oud gestimuleerd. Zo heeft er laatst het eerste sportcafé plaatsgevonden, werd er in mei een wielerclinic georganiseerd en wordt er momenteel gewerkt aan een uitgebreide sportcatalogus.