Politie Zuid-Holland-Zuid

12/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 12-12-2008 o Persberichten District II

BOOS
GORINCHEM Agenten hebben een 52-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De verdachte was op donderdagmiddag 11 december 2008 in het gemeentehuis aan het Stadhuisplein in Gorinchem. De 52-jarige was boos omdat hij minder uitkering kreeg. Daarom wilde de verdachte de burgemeester spreken. Toen dat niet lukte gooide hij een plantenbak kapot.

AANRIJDING
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 7-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam is gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen fietste vanaf het Weegpad in Hardinxveld-Giessendam en wilde via de oversteekplaats de weg oversteken. Daar reed een auto. De 54-jarige bestuurster uit Sliedrecht verklaarde dat ze de jongen te laat zag. In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer een gebroken onderbeen heeft.

MISHANDELING
PAPENDRECHT De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling. Een 44-jarige vrouw uit Papendrecht stapte op donderdagavond 11 december 2008 een lift in van een flatgebouw aan de Bosweg in Papendrecht. Twee jongemannen kwamen ook de lift in. Onbekend waarvoor sloeg een van de twee de vrouw een paar keer. Het slachtoffer ging gillen waarop de twee de liftruimte verlieten. De verdachte die sloeg is ongeveer 16/17 jaar oud en droeg een donkere broek en een zwart kort jack. Getuigen die iets weten of zagen kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BRAND
PAPENDRECHT Een auto heeft in brand gestaan. De melding van de autobrand kwam op donderdagavond 11 december 2008. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een bergingsvoertuig nam de auto mee. Deze stond voor een flat aan de Jozef Israëlsstraat in Papendrecht.

TELEFOON
SLIEDRECHT Een 34-jarige man uit Sliedrecht is aangehouden in verband met de diefstal van een telefoon. Iemand vroeg op donderdagavond 11 december 2008 aan een 22-jarige man uit Sliedrecht of hij even zijn telefoon mocht lenen. In eerste instantie weigerde de 22-jarige dat maar gaf toch zijn telefoon aan de man. Deze liep weg zonder de telefoon terug te geven. Later bleek dat de verdachte in de trein richting Dordrecht zat. Agenten haalden hem bij het station aan het Dudokplein in Dordrecht uit deze trein.

ALCOHOL
SLIEDRECHT Agenten hebben op de Stationsweg in Sliedrecht een 42-jarige autobestuurder uit Wijngaarden aangehouden. Dat gebeurde rond middernacht op vrijdag 12 december 2008. De blaastest wees uit dat de 42-jarige een te hoog promillage had door alcoholgebruik. Verder onderzoek leverde op dat de automobilist geen rijbewijs heeft omdat deze eerder ingevorderd was.