Politie Zuid-Holland-Zuid

12/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 12-12-2008 o Persberichten District I

CONTROLE
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT Politiemensen van de wijkpolitie hebben op diverse plekken in Dordrecht en Zwijndrecht controles gehouden. Zo vond er een verkeerscontrole plaats op de Brandts Buysstraat in Dordrecht. Daar schreven de agenten 19 bekeuringen vooral voor het niet dragen van de autogordel. Ook kregen 5 fietsers een bekeuring omdat hun fietsverlichting niet werkte. De politiemensen keken op de Hugo de Grootlaan in Dordrecht en de Brugweg in Zwijndrecht of automobilisten niet reden met teveel alcoholische drank op. Twee bestuurders die een te hoog promillage hadden hielden ze aan. De controles gebeurden op donderdagavond 11 december 2008 en ging door tot in de nachtelijke uren.

ZONDER RIJBEWIJS EN VALSE NAAM
DORDRECHT Een 33-jarige man uit Breda is door politieagenten aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Dat gebeurde op donderdagmorgen 11 december 2008 op de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht. Tijdens een routinecontrole werd de man aan de kant gezet. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich. Hij gaf een valse naam op omdat hij niet in het bezit is van een rijbewijs B. Hij werd na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

TELEFOONS
DORDRECHT Twee verdachten zijn aangehouden voor de diefstal van telefoons. De politie kreeg op vrijdag 12 december 2008 omstreeks 02.30 uur de melding. De verpakte telefoons waren uit een aantal pakketten weggehaald en apart gelegd. Dat gebeurde bij een bedrijf aan de Pieter Zeemanweg in Dordrecht. Agenten namen de twee mannen van 41 en 55 jaar uit Maastricht mee naar het bureau.

PARKEERPROBLEEM
ZWIJNDRECHT De politie heeft drie aanhoudingen verricht na een parkeerprobleem. Agenten gingen op donderdagmiddag 11 december 2008 naar de Uilenvliet in Zwijndrecht. Daar was een parkeerprobleem uitgemond in een conflict.. Een 27-jarige autobestuurder uit Zwijndrecht parkeerde zijn wagen bij de oprit van een woning. Een 22-jarige man werd boos en er ontstond een woordenwisseling. De 27-jarige greep de 22-jarige bij de keel. Deze riep de hulp in van een 23-jarige vriend. De 27-jarige zette zijn auto weg maar zag even later dat de 22-jarige man en zijn 23-jarige vriend de ruiten van de auto vernielden. Politiemensen namen de drie verdachten mee naar het bureau.

PINNEN?
ZWIJNDRECHT De politie heeft uit de buurt van de Duivenvoorde in Zwijndrecht meldingen gehad van een zogenaamde bezorger van TNT. Onder andere kwamen er meldingen op donderdagmiddag 11 december 2008. Een man die een hesje droeg van TNT belde aan bij oudere mensen. Hij bood een pakketje aan en vroeg 80 cent vervoerskosten. Een bewoner wilde contant afrekenen maar de bezorger wilde dat de man zou pinnen. Nadat de pinpas diverse keren door het apparaatje was gehaald lukte de zogenaamde betaling niet. De bezorger vroeg om de pincode zodat hij zelf het bedrag kon verrekenen. De bewoner gaf zijn code. Gelukkig liet hij hierna snel zijn pas blokkeren. Al eerder kreeg de politie dit soort meldingen. De politie adviseert mensen hier niet op in te gaan en niet zo maar bedragen te pinnen aan de deur.