Actie Wensboom vervult kleine wensen van kinderen met minder kansen

12/12/2008 14:00

Nationaal Fonds Kinderhulp

Het Nationaal Fonds Kinderhulp en Bilderberg zetten zich samen in voor kinderen die in deze donkere dagen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In alle Bilderberg Hotels zijn in dit kader speciale Wensbomen geplaatst. Hotelgasten kunnen zelf een persoonlijke wens van een kind uit de jeugdzorg uit de kerstboom halen en deze zo in vervulling laten gaan. Voor niet-hotelgasten heeft Kinderhulp een "digitale wensboom" op hun website geplaatst.

Actie Wensboom

De Actie Wensboom vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Het gezamenlijke initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp en Bilderberg leverde vorig jaar ruim 10.000 euro voor kerstcadeautjes op.

In alle twintig Bilderberg hotels in Nederland zullen tot eind december wensbomen staan, getooid met kinderwensen. De gasten van de hotels kunnen zelf een wens van een kind vervullen door een wenskaartje uit de boom te halen en het bedrag af te rekenen bij de receptie. "Een hele toegankelijke en directe manier om iets te doen voor kinderen die het minder goed getroffen hebben", aldus Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp.

Digitale Wensboom

Actie Wensboom is niet alleen toegankelijk voor de gasten van de Bilderberghotels. Iedereen die zijn hart wil laten spreken, kan een kinderwens in vervulling laten gaan. Op www.kinderhulp.nl/wensboom wordt de mogelijkheid geboden om via een online donatie mee te doen met de actie. Voor 10 euro kan iedereen een kind in de jeugdzorg een leuk kerstcadeautje bezorgen.

Over Nationaal Fonds Kinderhulp

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al bijna 50 jaar in om kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg een beetje gewoon geluk te bezorgen. Kinderhulp honoreert aanvragen voor financiële ondersteuning, afkomstig van allerlei instellingen voor jeugdzorg. Het gaat om direct kindgerichte zaken zoals een weekje kamperen in de zomer, een fiets, het lidmaatschap van een sportclub of cadeautjes op feestdagen. Het Nationaal Fonds Kinderhulp is geheel afhankelijk van giften en donaties. Bilderberg is één van de vaste sponsors van Nationaal Fonds Kinderhulp.





http://www.kinderhulp.nl/wensboom