Gemeente Terneuzen

Project: hulp bij inburgering medelanders

In Terneuzen gaan leerlingen van 3 VMBO/Mavo helpen bij de inburgering van mede-landers in de week van 15 t/m 19 december. Dit project is opgezet door en wordt uitge-voerd in nauwe samenwerking tussen PIBLW-Reïntegratie, Zeldenrust-Steelantcollege en de gemeente Terneuzen.

De gemeente Terneuzen heeft samen met PIBLW en het Zeldenrust-Steelantcollege een pro-gramma opgezet waarin maximaal 16 leerlingen een week ondersteuning kunnen bieden aan het inburgeringsproces van een aantal inburgeraars. Voor de leerlingen is het een uitgelezen kans om hun bijdrage te leveren en tevens kennis te maken met de eisen die vandaag de dag worden gesteld aan iedereen die in Nederland wil wonen en leven.

Inburgeraars zijn mensen met diverse achtergronden en nationaliteiten, maar allemaal volgen zij een inburgeringcursus die hen opleidt voor het verplichte Inburgeringsexamen. De samen-werking met leerlingen in dit project zal ook hieraan een bijdrage leveren, het taalgebruik is immers een belangrijk onderdeel.

Het programma in de week van 15 t/m 19 december is heel afwisselend, van educatief tot zeer ontspannend. De leerlingen en de inburgeraars gaan niet alleen binnen de school, maar juist ook daarbuiten aan de slag. Vanzelfsprekend zal ook het thema Kerst uitgebreid aan bod ko-men, de inburgeraars dienen immers ook de Nederlandse gewoonten en gebruiken te leren.

PIBLW-Reïntegratie is de organisatie die voor de Zeeuws-Vlaamse gemeenten de Inburge-ringstrajecten uitvoert. Bij het Zeldenrust-Steelantcollege gaan de leerlingen van 3 VM-BO/Mavo hun Maatschappelijke Stage uitvoeren. Hiervoor konden de leerlingen zich in-schrijven voor diverse vormen van zon stage. Eén van de mogelijkheden is het project: Hulp bij inburgering medelanders.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Yvonne Wanders
Telefoonnummer: 0115 455 521

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |