Gemeente Baarn

Bijeenkomst consequenties planontwikkeling Drakenburgergracht

In de raadsvergadering van 29 oktober jl. kreeg het College van B&W het verzoek van de gemeenteraad om een openbaar overleg te organiseren met alle betrokken partijen over de consequenties van de planontwikkeling `Drakenburgergracht', een leefwensenonderzoek en de voor- en nadelen van de zogenoemde `omgekeerde integratie'.

Deze bijeenkomst wordt gehouden op 15 december vanaf 20.00 uur in de centrale hal van het gemeentehuis, ingang Stationsweg 18. Burgemeester De Groot zal deze avond voorzitten. Aan de betrokken partijen zal de mogelijkheid worden geboden om hun standpunt toe te lichten, waarna er gelegenheid zal zijn tot het reageren op elkaars standpunten.

De bijeenkomst is openbaar. Naast betrokken partijen en andere belangstellenden, zullen ook raadsleden aanwezig zijn. Zij kunnen deze avond vragen stellen, maar zullen geen politieke standpunten innemen. Dat gebeurt in debatten tijdens gemeenteraadsvergaderingen of commissievergaderingen.

Het ontwerpbestemmingsplan Drakenburgergracht zelf is tijdens deze avond niet onderwerp van gesprek. Volgens de planning wordt het bestemmingsplan besproken door de gemeenteraad in januari 2009. Dat betekent dat dit plan in de commissie ROB van 15 januari 2009 en in de raadsvergadering van 28 januari 2009 besproken zal worden.