Stadsdeel Amsterdam-Noord

Start wijkvernieuwing Vogelbuurt / IJplein

Woensdag 10 december ondertekenden stadsdeelvoorzitter Rob Post en de corporaties Eigen Haard, Rochdale, De Key, Stadgenoot en Ymere een overeenkomst om samen te werken aan de wijkvernieuwing van de Vogelbuurt / IJplein. Eén van de prachtwijken in Amsterdam-Noord. Hiermee onderkennen deze partijen de problemen maar ook de kansen in deze wijk. De wijkaanpak moet een bijdrage leveren aan de versterking van de leefbaarheid in de Vogelbuurt / IJplein.

In navolging op de wijken Nieuwendam-Noord, de Banne en de Van der Pekbuurt wordt ook de Vogelbuurt / IJplein aangepakt met gelden van oud-minister Vogelaar.

Het stadsdeel Amsterdam-Noord, de corporaties, bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties hebben samen de ambitie om de wijk in ruimtelijk, sociaal en economisch opzicht te versterken. Daarbij richten deze partijen zich op de werkgelegenheid in de buurt, een levendige woonomgeving met goede woningen die aansluit op de vraag van de bewoners en past bij de kansrijke positie in de stad Amsterdam. Gezamenlijke activiteiten om de wijk te verbeteren zijn bijvoorbeeld veilig ondernemen voor winkeliers, stagebemiddeling voor jongeren, bewoners-ondersteuning bij vragen over werk en inkomen en het schoon houden van de straat.

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is ook de start voor het verzamelen van bewonersinitiatieven. Een aanbelteam trekt op bakfietsen de Vogelbuurt / IJplein in om huis-aan-huis ideeën te verzamelen om de wijk samen met bewoners te verbeteren. In de maand januari zal het team op woensdagen in deze buurt aanbellen.

Bewoners kunnen hun ideeën indienen via een formulier en inleveren in Buurtcentrum De Meeuw op de Motorwal 300. In Ontmoetingscentrum Albatros op Albatrospad 68 of per post opsturen naar het Stadsdeel Amsterdam-Noord, postbus 37608, 1030 BB Amsterdam o.v.v. Idee voor Vogelbuurt/IJplein.