Gemeente Maassluis

Maassluis en Voedselbank intensiveren samenwerking

Kromdijk Aboutaleb Voedselbank.jpg

Wethouder Kromdijk heeft woensdag 3 december een intentieverklaring getekend met de Voedselbank Maassluis en staatssecretaris Aboutaleb. In de intentieverklaring staan afspraken over het verbeteren van de samenwerking tussen de gemeente en Voedselbank. Zo zullen de gemeente en de voedselbank zich samen inzetten om er voor te zorgen dat mensen die gebruik maken van de voedselbank op meerdere terreinen geholpen worden.

De ondertekening vond plaats in Utrecht tijdens de conferentie `Voedselbanken en gemeenten: samen aan tafel' die werd georganiseerd door staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarmee is een startschot gegeven aan Nederlandse gemeenten om de samenwerking met lokale voedselbanken te intensiveren.

Tijdens de conferentie gingen vertegenwoordigers van Voedselbanken en bestuurders en ambtenaren van gemeenten met elkaar in gesprek. De meeste mensen die een beroep doen op de Voedselbank hebben financiële problemen.

Men besprak het belang naar concrete mogelijkheden te kijken om mensen duurzaam uit de armoede te krijgen. Ervoor zorgen dat zij zo mogelijk naar werk worden begeleid is daar een van.

Aan het eind van de conferentie ondertekenden vijf gemeenten, waaronder Maassluis, de intentieverklaring. Bij de uitvoering van de intentieverklaring wordt gekeken of het mogelijk is de samenwerking binnen Maassluis uit te breiden met andere relevante partijen.