Gemeente Roermond

Vierde collectief winkelverbod in Roermond

Winkelverbod Een vierde persoon heeft een collectief winkelverbod in Roermond gekregen. Het gaat om een man die in één maand tijd tweemaal is betrapt op diefstal in Roermondse winkels. Hij gedroeg zich daarbij ook nog eens agressief.

Deze persoon heeft nu sinds begin december een toegangsverbod voor alle 350 Roermondse winkels die bij dit project zijn aangesloten. Het project loopt sinds november 2007. Winkeliers in de binnenstad van Roermond, het nabijgelegen McArthurGlen Designer Outlet Centre en Retailpark, Winkelcentrum Donderberg, Huis- en Tuinboulevard en Maasniel hebben hardleerse winkeldieven een collectieve winkelontzegging in het vooruitzicht gesteld.

Een persoon die tot tweemaal toe een winkeldiefstal of een ander strafbaar feit (belediging, bedreiging, mishandeling van personeel of andere klanten) pleegt, krijgt een ontzegging voor de duur van twaalf maanden voor alle bij het project aangesloten winkels. Betreedt hij of zij tussentijds toch een winkel, dan kan hij of zij worden aangehouden wegens huisvredebreuk.

Op dit moment staan er 113 verschillende daders bekend die één winkeldiefstal hebben gepleegd. Het gaat om nagenoeg evenveel mannen als vrouwen. De gemiddelde leeftijd van deze personen is 30 jaar.

Met dit collectief winkelverbod wil het projectteam de veiligheid van personeel en klanten in het Roermondse vergroten en het aantal winkeldiefstallen terugdringen met 20 %. Het project duurt tot en met 31 december 2009.
Publicatiedatum: 12-12-2008 Bijgewerkt: 12-12-2008