Bart Clement genomineerd voor TPi Award

12/12/2008 15:09

Holiday on Ice Productions B.V.

Bart Clement is genomineerd voor de TPi Award 'Set Designer of the Year' voor zijn ontwerp voor o.a. Energia, de nieuwste show van Holiday on Ice. Dit is vandaag bekend gemaakt door Mark Cunningham, hoofdredacteur van TPi Magazine. Het is de tweede keer dat Bart Clement genomineerd is voor de award.

Vorig jaar won Clement deze felbegeerde prijs voor zijn ontwerp in Spirit, ook een Holiday on Ice productie. De award is een beloning voor de beste productionele prestatie wereldwijd op het gebied van live entertainment en wordt uitgegeven door Total Production, het internationale magazine van deze branche. De award zal worden uitgereikt op 9 februari 2009 in Londen. Clement is samen met onder andere Mark Fisher genomineerd in deze categorie. Fisher ontwierp dit jaar onder meer voor de Olympische Spelen en Tina Turner.

Clement ontwierp het decor van de nieuwste Holiday on Ice show, Energia, die 6 november jl. in Hamburg in première ging en dit seizoen door Duitsland en Frankrijk toert. Holiday on Ice vervolgt met dit decor haar weg naar vernieuwing. Energia speelt zich af in de kosmos. Het decor van deze show stelt een abstracte versie van het universum voor met centraal boven de ijsvloer een planeet omringt door de dampkring en meerdere kleine planeten. Het decor is uniek vanwege zijn driedimensionale beweging door het 'cyber hoist' systeem. Zo beweegt de planeet op dynamische wijze boven het ijs. De planeet klapt open tijdens de show en is voorzien van een LED videosysteem waarop virtuele beelden worden geprojecteerd. Op de dampkring ligt een laagje plastic ijs waarop zelfs geschaatst wordt.

Het decor biedt de perfecte mogelijkheid om licht en geluid te integreren. Zo komt het kleurrijke licht ontwerp van Luc Peumans en het surround geluidsontwerp van Leo van den Boogaard volledig tot zijn recht.

Clement studeerde plastische kunsten en beeldhouwen in Gent en Brussel. Hij was verantwoordelijk voor de vormgeving en uitvoering van verschillende theater- en showproducties, o.a. ook dit jaar stadionproductie 'Wit Licht' van Marco Borsato.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.holidayonice.nl