Ministerraad


Benoeming drie raadsheren Hoge Raad der Nederlanden

Persbericht | 12-12-2008

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie mee ingestemd om drie nieuwe raadsheren voor te dragen voor benoeming tot raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden. Het betreft de heren C.H.W.M. Sterk en M.A. Loth voor de strafkamer en de heer P.M.F. van Loon voor de belastingkamer.

De heer C.H.W.M. (Cornelis) Sterk (46) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Tilburg en promoveerde in 1994 op een civielrechtelijk onderwerp aan dezelfde universiteit. Van 1994 tot 2000 was hij rechter in Breda om aansluitend raadsheer te worden in het gerechtshof Den Bosch. Sinds 2006 is de heer Sterk vice-president van het gerechtshof Den Bosch.

De heer M.A. (Marc) Loth (52) studeerde Nederlands recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Daarna was hij docent burgerlijk recht achtereenvolgens bij de Universiteit van Tilburg en de Rijksuniversiteit Leiden. In 1991 werd de heer Loth rechter in de arrondissementsrechtbank in Den Haag om vanaf 1993 lid te worden van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba. Sinds 1997 is hij Loth hoogleraar Inleiding tot de Rechtswetenschap en Rechtstheorie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De heer P.M.F. (Piet) van Loon (54) studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden, fiscaal-juridische studierichting. Hij werkte na zijn studie in verschillende functies bij de Belastingdienst en de directie Belastingen bij het ministerie van Financiën. In 1987 werd de heer Van Loon benoemd tot hoofdinspecteur van 's Rijks belastingen als stafmedewerker cassatiezaken. Sinds 1997 is hij raadsheer in het Gerechtshof te Amsterdam en werkzaam in verschillende kamers van de belastingsector.