Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Oosterhout NB, 12-12-2008

Beginnende bestuurders rijden met slok teveel

OOSTERHOUT / DONGEN - De politie heeft vanmorgen twee 'beginnende' automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. In de Wilhelminalaan in Oosterhout controleerde de politie vanmorgen rond de klok van 05.00 uur een 19-jarige automobilist uit Oosterhout. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 120 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Nagenoeg gelijktijdig werd op de Wilhelminalaan in Dongen een 24-jarige Dongense automobilist aan de kant gezet. Hij bleek op het bureau een alcoholgehalte van 355 ug/l te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen beiden wordt proces verbaal opgemaakt.

De wetgeving voor beginnende bestuurders is strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en
snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Jongeren gooien eieren tegen ruit woning

MADE - De politie heeft gisteravond rond 21.00 uur twee minderjarige jongens van 13 en 14 jaar uit Made, voor baldadig gedrag aangehouden. Een 46-jarige inwoner uit Made hoorde gisteravond een doffe knal. Hij keek naar buiten en zag dat er eieren tegen het raam van zijn woning gegooid werden. Een groepje van vier jongens fietste op dat moment hard weg. De bewoner zette de achtervolging in. Het lukte hem in de Kloosterstraat twee van de vier jongens te laten stoppen.
Gewaarschuwde agenten namen het tweetal mee naar het bureau. Tijdens de aanhouding belemmerde een 42-jarige vrouw uit Made de agenten in hun werk. Ook zij mocht mee naar het bureau. De jongens bekenden eieren te hebben gegooid.

Minderjarige winkeldief in graag gegrepen

WIJK EN AALBURG - De politie heeft gistermiddag rond 17.00 uur bij een supermarkt op de Markt een 15-jarige jongen uit Wijk en Aalburg aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen had enkele repen chocolade uit de schappen genomen en deze zonder ze af te rekenen meegenomen. Een medewerker sprak hem voorbij de kassa aan en droeg hem over aan de gewaarschuwde agenten. Zijn ouders zijn op het bureau in kennis gesteld.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 12-12-2008 14:57 | © Regio Midden en West Brabant |