Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#69 Oud-West deelt ZAP-speldjes uit aan ZwerfAfvalPakkers

12 december 2008

Op donderdag 11 december bedankten veel gemeenten inwoners die zich inzetten voor het schoonhouden van hun eigen leefomgeving. Portefeuillehouder Werner Toonk reikte de speldjes uit aan zes zeer betrokken ZwerfAfvalPakkers. De ZAP-speldjesregen is een initiatief van stichting Nederland Schoon.

Om 11:45 druppelden de genomineerden binnen. Met een smoes waren zij naar het stadsdeelkantoor gelokt. In zijn welkomstspeech zei portefeuillehouder Werner Toonk trots te zijn op deze groep: `In Oud-West zijn heel veel mensen die zo'n speldje verdienen. Volgend jaar staan hier zes andere mensen die het goede voorbeeld geven." De speldjes werden uitgedeeld aan Cees Neuhuys, Dolf Steenvelt, de familie Groeneveld, Leontien de Regt, Greet Ros en Abel Boeschoten.

Kritisch en betrokken

Dolf Steenveld zet zich al jaren in voor een schonere buurt. Niet alleen in `zijn' Bellamybuurt, maar in heel Oud-West. Hij loopt mee met de buurtschouwen, is straatcontactpersoon en hij heeft een containerplaats geadopteerd. Dhr. Steenveld geeft aan dat hij niet altijd even tevreden over de afhandeling van de meldingen die hij bij het stadsdeel doet. Daarom gaat hij binnenkort met een aantal medewerkers van het stadsdeel bekijken wat er beter kan.

Jong geleerd, oud gedaan

De jongste van het stel is de 10-jarige Abel Boesschoten. Hij maakt bijna elke week de voetbalkooi in de Nicolaas Beetsstraat schoon. Op school heeft hij een spreekbeurt gehouden over hoe je zelf iets kan doen voor een beter milieu. Eigenlijk vindt hij dat hij vaker de straat op zou moeten om zwerfafval op te ruimen.

Elke bijdrage is welkom

Het stadsdeel waardeert de inzet van al haar vrijwilligers. Iedereen die iets goed wil doen voor een schone en leefbare buurt, kan rekenen op een goede ondersteuning van het stadsdeel. En natuurlijk zetten we alle vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. Bewoners en ondernemers die meer informatie willen, kunnen terecht bij de wijkcoördinator.

Groepsfoto ZwerfAfvalPakkers - foto Paul Fennis Gebak tijdens uitreiking ZAP-speldjes