Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Persbericht: Genomineerden 'Beste Markt van Nederland 2009' bekend Datum: 10/12/2008

Na een eerste selectieronde zijn negen markten genomineerd die doorgaan naar de volgende ronde voor de verkiezing âBeste Markt van Nederland 2009â. De genomineerden zijn: dinsdagmarkt Amsterdam-Osdorp, zaterdagmarkt Apeldoorn, dinsdagmarkt Elburg, woensdagmarkt Etten-Leur, vrijdagmarkt Hoevelaken, zaterdagmarkt Oosterhout, zaterdagmarkt Stadskanaal, woensdagmarkt Staphorst, en donderdagmarkt Wijchen. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) organiseert de verkiezing âBeste Markt van Nederlandâ met als doel de warenmarkt verder te professionaliseren.

In de eerste selectieronde heeft de jury de kwaliteit van de warenmarkten beoordeeld op basis van de ingevulde vragenlijst. De jury was zeer enthousiast over de hoge kwaliteit van de inzendingen. Punten waarop de jury heeft gelet zijn: basisinfrastructuur van de markt, inrichting, wisselwerking met de omgeving, afstemming op de consument, organisatie en communicatie. In de tweede selectieronde volgt een beoordeling op locatie en worden enquêtes gehouden onder kooplieden en bezoekers van de markt. Uiteindelijk blijven drie finalisten over die meedingen naar de titel âBeste Markt van Nederland 2009â. De jury bezoekt deze markten nogmaals. In het voorjaar van 2009 wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. Behalve de titel ontvangt de winnaar van het HBD een promotiebudget ter waarde van ⬠10.000,-.

Jury
De jury van de verkiezing âBeste Markt van Nederland 2009â bestaat uit Geert Vermeer (voorzitter HBD en jury voorzitter), Henk Achterhuis (voorzitter CVAH) en Manus Slikkerveer (voorzitter NVM).

De jury wordt ondersteund door een Raad van Advies, die wordt gevormd door Rein Borgers, Kas Post, Joke van der Meij (allen CVAH), Roland Klaverstijn (vakblad Markt en Handel) en Patrick Manning (HBD).