Gemeente Leidschendam-Voorburg


Doe mee aan het Klimaatstraatfeest!

12 december 2008 - Gemeente Leideschendam-Voorburg is klimaatbeleid aan het ontwikkelen. De komende 4 jaar worden diverse projecten uitgevoerd en er wordt een duurzaamheidsplan opgesteld.

De gemeente is lid van het Klimaatverbond en ondersteund daarom van harte het klimaatstraatfeest.

Het is de bedoeling dat u met uw buren de meest energiebesparende straat van Nederland wordt. De 500 meest actieve straten maken kans op een straatfeest inclusief feestpakket. De straat die het meest energie bespaart verdient de hoofdprijs: Een superstraatfeest met een optreden van een bekende artiest!

Wat moet uw hiervoor doen: in ieder geval aanmelden via de website van het klimaatstraatfeest. Bedenk met meer mensen uit uw straat een aktie die gericht is op energiebesparing.

Een aantal voorbeelden:

* U spreekt met uw buren af dat de kerstverlichting om 23.00 uur uitgaat door middel van een tijdschakelaar. Uw buren spreken dat weer af met hun buren enzovoort.

* U schaft met de buren buitenverlichting aan met bijvoorbeeld ledverlichting, die energiezuiniger zijn.

* Laat met zijn allen een energieadvies uitvoeren, eventueel zonnepanelen aanbrengen.

Laat uw ideeën horen op de site van het klimaatstraatfeest en wie weet winnen jullie! Voor meer informatie mevrouw Buitenweg, Gemeente Leidschendam-Voorburg, telnr. 14070 (of 300 9568)