Provincie Limburg

Persberichten

L.J.P.M. Frissen wordt voorzitter van de Nationale Hoorstichting De Commissaris van de Koningin in de provincie Limburg, de heer L.J.P.M. Frissen, is op 11 december 2008 benoemd tot voorzitter van de Nationale Hoorstichting. De benoeming gaat in op 1 januari 2009.

De Nationale Hoorstichting is opgericht in 1995 en tracht, in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden, de samenleving bewust te maken van het grote belang van auditieve communicatie. De Nationale Hoorstichting organiseert en stimuleert activiteiten op het gebied van voorlichting, preventie, revalidatie en wetenschappelijk onderzoek.

Zoals de Gouverneur in januari 2006 publiekelijk bekend heeft gemaakt, heeft hij geregeld last van het syndroom van Menière, met de bijbehorende aanvallen van duizeligheid en misselijkheid. Deze ziekte heeft ook gevolgen voor zijn gehoor. Vanuit dat gegeven is hij geïnteresseerd in en betrokken geraakt bij het werk van de Hoorstichting.
Het is ook om die reden dat hij een verzoek om de vacante voorzittersfunctie te vervullen, na het vertrek van mr. Th. C. de Graaf (burgemeester van Nijmegen), heeft ingewilligd. Het voorzitterschap van de Hoorstichting is een onbezoldigde nevenfunctie.

12-12-2008 15:57