Vlaamse Overheid

beursstand Vlaamse Kunststeden

Vlaamse Regering steunt internationale beursstand Vlaamse Kunststeden

Persmededeling van de Vlaamse Regering

vrijdag 12 december 2008

Op initiatief van minister-president Kris PEETERS, tevens bevoegd voor Toerisme, heeft de Vlaamse Regering vandaag een subsidie van 300.000 euro toegekend aan VVV Mechelen vzw. De subsidie zal gebruikt worden voor het project "Gemeenschappelijke internationale toeristische beursstand Vlaamse Kunststeden".

Vlaanderen heeft zes kunststeden: Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Mechelen, die tot heden elk afzonderlijk, of in samenwerking met hun provincies, aan een beperkt aantal publieksbeurzen in het buitenland deelnamen. Het is de eerste keer dat de Vlaamse Kunststeden op eigen initiatief met een gemeenschappelijke beursstand hun product promoten.

De internationale toeristische beursstand zal conceptueel worden uitgebouwd rond de regio Vlaanderen, waarbij de kunststeden als belangrijkste troef worden uitgespeeld.

Een gezamenlijke beursstand versterkt de aanwezigheid van de kuststeden op de grote buitenlandse publieksbeurzen. Het belangrijkste doel van dit project is de steden naambekendheid te bezorgen en een sterk, gemeenschappelijk imago van de kunststeden naar het buitenland over te brengen.

De Vlaamse Regering kent voor dit project 300.000 euro toe aan VVM Mechelen vzw.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Luc De Seranno, woordvoerder van minister-president Peeters Tel: 02 552 60 12
GSM: 0477 38 23 37
Email: persdienst.peeters@vlaanderen.be