Vlaamse Overheid

Eyck tot Dürer

Vlaamse Regering steunt tentoonstelling Van Eyck tot Dürer

Persmededeling van de Vlaamse Regering

vrijdag 12 december 2008

Op initiatief van minister-president Kris PEETERS, tevens bevoegd voor Toerisme, heeft de Vlaamse Regering vandaag een subsidie van 350.000 euro toegekend aan vzw Brugge Plus als tegemoetkoming in de promotiekosten van het project "de tentoonstelling Van Eyck tot Dürer: internationale marketing in het kader van Brugge Centraal'.

Vlaanderen profileerde zich de laatste jaren met een reeks culturele evenementen die veel belangstelling in binnen- en buitenland opwekten. Evenementen plaatsen Vlaanderen in de kijker en geven potentiële toeristen het gedroomde excuus om Vlaanderen te bezoeken.

In 2010, vijf jaar na Corpus 05 en 8 jaar na Brugge Culturele Hoofdstad van Europa, is er een nieuw grootschalig stadsfestival. Het stadsfestival Brugge Centraal focust op de relatie tussen Vlaanderen en Centraal-Europa. Vlaanderen heeft een lange traditie van interactie met de landen uit deze regio. Het Brugse erfgoed getuigt daarvan met grote intensiteit. De tentoonstelling Van Eyck tot Dürer, die door de Vlaamse overheid financieel wordt gesteund, kadert volledig in het stadsfestival Brugge Centraal.

De tentoonstelling zal Vlaanderen bekend maken als toeristisch, cultureel en economisch waardevolle deelstaat in Europa en in de wereld. Via dit project hoopt Brugge Plus een bijdrage te leveren aan het toeristisch en cultureel potentieel van de stad en haar omgeving. Dit project realiseert een belangrijke strategische doelstelling, namelijk het verblijfstoerisme gedurende de wintermaanden bevorderen.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Luc De Seranno, woordvoerder van minister-president Peeters Tel: 02 552 60 12
GSM: 0477 38 23 37
Email: persdienst.peeters@vlaanderen.be