Gemeente Lelystad

Meterkasten in Neringgarage voldoen aan voorschriften

De inwonerspartij stelde het college van B en W vragen over de brandveiligheid van de meterkasten in de parkeergarage aan de Neringweg, daarover berichtte Omroep Flevoland maandag. Maandagochtend heeft gelijk een van de gemeentelijke inspecteurs samen met de brandweer een controle uitgevoerd. Belangrijkste conclusie: de situatie voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. Centrada heeft na deze controle één slot vervangen.

Brandwerendheid

De stalen meterkastdeuren hebben een brandwerendheid van 30 minuten. Dit is voldoende omdat de garage is voorzien van volledige detectie (brandmeldinstallatie), waardoor de brandweer onmiddellijk wordt gealarmeerd bij rook of brand vanwege auto's, etc. Kortom, de situatie voldoet aan de brandveiligheidsvoorschriften. Ook de manier waarop de sloten op de kasten geregeld zijn, voldoet aan de veiligheidsvoorschriften.

Alertheid

De meterkasten van boven de parkeergarage gelegen woningen bevinden zich in de garage, per 3 à 4 woningen een meterkast. De betreffende bewoners hebben een sleutel om gas even te kunnen afsluiten als dat nodig is (om een apparaat aan te sluiten, o.i.d.). Centrada en de gemeente sturen de betreffende bewoners deze week een brief om hen te informeren dat de kasten voldoen aan de veiligheidsvoorschriften, maar dat het wel belangrijk is erop alert te zijn dat de kasten worden afgesloten als zij hun sleutel gebruiken. De gemeente houdt de situatie extra in de gaten.

---