Gemeente Brummen


Hulpbrug op Hallsebrug gereed

(Oorspronkelijke publicatie datum: 12-12-2008)

Vrijdagavond 12 december rond 18.00 uur werd de Hallsebrug weer opengesteld voor het al verkeer. Dus ook voor het vrachtverkeer. Het plaatsen van een hulpbrug over de bestaande Hallsebrug is de afgelopen dagen voortvarend verlopen. Dit betekent dat dit weekend de omleidingsroutes tijdelijk niet gelden. Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 december wordt de hulpbrug naast de Eerbeeksebrug geplaatst. Gedurende deze periode zijn er weer omleidingsroutes van kracht.

Eerbeeksebrug: omleidingen
Vanwege de werkzaamheden bij de Eerbeeksebrug wordt al het gemotoriseerd doorgaande verkeer langs het Apeldoornskanaal omgeleid via de Brummenseweg, Lageweg, Coldenhovenseweg, Harderwijkerweg (N786), Eerbeekseweg en de Hoofdweg (N789). Vervolgens kan het verkeer zijn weg vervolgen via Kanaal Zuid. Deze omleiding geldt van maandag 15 tot en met vrijdag 19 december 2008. Al het gemotoriseerde verkeer dat het kanaal kruist wordt omgeleid via de aangegeven omleidingsroute via de Brummensebrug. Het fietsverkeer kan overigens gewoon over Eerbeeksebrug fietsen. Voor hen is de brug niet afgesloten (omdat de werkzaamheden voornamelijk naast de brug plaatsvinden).

Nadat de hulpbrug naast de Eerbeeksebrug in gebruik wordt genomen (naar verwachting is dat op zaterdag 20 december) wordt de Eerbeeksebrug afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen nog wel gebruik maken van de Eerbeeksebrug.

Bij de Coldenhovensebrug wordt geen hulpbrug geplaatst. Deze blijft gesloten voor het vrachtverkeer. Landbouwverkeer wordt omgeleid via de Eerbeeksebrug en over de Lendeweg.

Laatste nieuws?
Het laatste nieuws over de werkzaamheden aan de kanaalbruggen, waaronder de omleidingsroutes, kunt u vinden op een speciale projectpagina op de gemeentelijke website www.brummen.nl. Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen met beheer@brummen.nl of bellen met medewerkers van de gemeentelijke afdeling Beheer.