Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | December

* | Opvallend kopgebouw op R'plein

Opvallend gebouw op R'plein

Voor de plek van het oude 'Kwantum'gebouw en de huidige AH op het Raadhuisplein is een ontwerp gemaakt voor een nieuw kopgebouw met ruimte voor horeca, winkels en 3 appartementen.

In opdracht van Redema heeft architectenbureau Kentie en Partners uit Halfweg een ontwerp gemaakt voor het kopgebouw aan de noordzijde van het nieuwe Raadhuisplein. Dat is ter hoogte van het oude "Kwantum"pand en de huidige Albert Heijn. Het nieuwe gebouw bestaat uit meerdere functies: aan de pleinzijde komt ± 650 m² horeca verdeeld over 2 verdiepingen en langs de verbinding naar de Kerkstraat / Zuidkade ± 250 m² winkels ook in 2 lagen. Daarboven zijn 3 appartementen gesitueerd, twee grote en een wat kleinere.

Op 10 december heeft de welstandscommissie het ontwerp als "voorlopig ontwerp" behandeld.
De welstandscommissie heeft het ontwerp positief ontvangen. Met deze reactie in het achterhoofd zal het ontwerp worden afgerond en kan de bouwaanvraag ingediend worden in het begin van 2009. In de procedure voor de aanvraag van een bouwvergunning geeft de welstandscommissie haar eindadvies aan het college. De bouwvergunningverlening voor het gebouw is voorzien medio 2009.

Het ontwerp voor het nieuwe kopgebouw op het Raadhuisplein

Zo ziet het ontwerp voor het nieuwe kopgebouw op het Raadhuisplein er uit.