Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | December

* | AH tijdelijk naar Noorderhogeweg

AH tijdelijk naar Noorderhogeweg

De gemeente wil meewerken aan een tijdelijke vestiging van Albert Heijn aan de Noorderhogeweg, schuin tegenover de ABD garage in Burmaniapark. Zoals bekend moet AH voor de herontwikkeling van het Raadhuisplein tijdelijk elders gehuisvest worden. Eerder was de koplocatie aan de MLK boulevard in beeld. AH heeft aangegeven graag een betere spreiding te willen van de Drachtster vestigingen, ook al gaat het nu om een tijdelijke voorziening. Vandaar dat een volgende optie - dus aan de Noorderhogeweg - de voorkeur heeft gekregen.
Het gaat met nadruk om een tijdelijke vestiging die mogelijk wordt gemaakt met een art. 17 procedure van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het benodigde gebouw staat er maximaal 5 jaar. Het is de bedoeling dat AH volgend voorjaar naar deze tijdelijke locatie verhuist.
Als Albert Heijn volgens planning begin 2011 terug kan naar het Raadhuisplein, gaat de nog te vestigen supermarkt Dirk van den Broek van de tijdelijke locatie aan de Drift (in gebruik naar verwachting in februari 2009) naar dezelfde plek aan de Noorderhogeweg. Dirk blijft daar dan tot halverwege 2012. Als beide winkels weer terug zijn in het vernieuwde Raadhuispleincomplex verdwijnen de gebouwen aan de Noorderhogeweg weer.

De tijdelijke supermarkt wordt voor auto's ontsloten vanaf de rotonde Noorderhogeweg/Kletsterlaan. Vanaf de Kletten wordt de supermarkt alleen voor langzaam verkeer ontsloten.

Voor de officiële bekendmaking rond de art 17 procedure Wro, klik hier.