Politie Hollands Midden


Politieberichten Hollands Midden 12 december 2008

Nieuwerkerk aan den IJssel Doorrijden na aanrijding Een 13 jarige fietsster uit Rotterdam is donderdag 11 december rond 16.30 uur op de Bermweg aangereden door een nog onbekende automobilist. De bestuurder van de kleine zwarte auto is daarna doorgereden richting Zevenkamp, Rotterdam. Het meisje liep onder meer letsel op aan een been. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. Met name wil de politie spreken met de bestuurster van een rode auto. De vrouw zou volgens het meisje doorrijden naar het politiebureau om de politie te informeren.

Bergambacht Politie onderzoekt doorrijder na ongeval Op vrijdagochtend 12 december omstreeks 9.45 uur is een fietser uit Polsbroek aangereden op de Fransekade door een nog onbekende automobilist(e). De man fietste op de Fransekade komende uit de richting van de gemeente Vlist. Een grijze bestelbus, mogelijk een Mercedes Sprinter, voorzien van een Pools kenteken kwam uit de richting van Schoonhoven, reed over het stukje gras tussen het fietspad en de weg heen en reed vervolgens een stuk over het fietspad. Daarbij raakte de spiegel van het busje de fietser. Daarna reed het busje, zonder te stoppen door in de richting van de gemeente Vlist. De fietser werd achtergelaten met armletsel. Mogelijk zijn er passanten geweest die informatie kunnen verschaffen, wij verzoeken hen contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Bodegraven Politie rondt onderzoek mishandeling af De politie heeft eind november een 72 jarige Reeuwijker gehoord naar aanleiding van een mishandeling op zondag 12 oktober. Die avond vond in een horecagelegenheid op de Goudseweg een handgemeen plaats. Een meningsverschil ging hieraan vooraf. De Reeuwijker maakte aanspraak op enkele zitplaatsen die een 37 jarige inwoner van Oss door zijn kinderen bezet werden gehouden in afwachting van de bestelling. De Reeuwijker was het hier niet mee eens, maar ging op verzoek van de Ossenaar toch richting twee vrijgekomen zitplaatsen. Onderweg hiernaartoe werden ook deze plaatsen door anderen ingenomen. De man kwam kwaad terug naar de Ossenaar en gooide verschillende etenswaren in zijn richting. Op enig moment heeft hij ook de 30 jarige vrouw van de Ossenaar geslagen. Vervolgens heeft de Reeuwijker door tussenkomst van het personeel het pand verlaten met zijn vrouw en dochter. De politie heeft in het onderzoek verschillende getuigen gehoord. Begin december heeft de verdachte een transactie aangeboden gekregen van het Openbaar Ministerie.

Nieuwerbrug Politie rondt onderzoek mishandeling af Op woensdag 19 november vond rond 15.30 uur een handgemeen plaats op de Hoge Rijndijk. Twee jongens van 14 en 15 jaar oud uit Nieuwerbrug raakten slaags. Een eerdere incident ging daaraan vooraf. De 14 jarige had in september van dit jaar eieren gegooid tegen het woonhuis van de 15 jarige. Hiervoor was hij al bestraft. Op de bewuste woensdag troffen zij elkaar omdat zij elkaar tegemoet fietsten. De 14 jarige zou in het voorbijgaan wat geroepen hebben waarop de 15 jarige stopte en om uitleg vroeg. Al snel ontstond een grimmige sfeer waarbij over en weer geslagen is. De politie heeft vrijdag 5 december de verhoren van alle betrokkenen afgerond.

Gouda Gewond na fietsen tegen laadklep Een 12 jarige fietser uit Moordrecht is vrijdag 12 december om 08.30 uur tegen een laadklep van een vrachtwagen gefietst en gewond geraakt aan zijn hoofd. De jongen fietste op de Markt rechts om een andere vrachtwagen heen. Hij zag niet dat de laadklep van een andere vrachtwagen op dat moment inklapte. De laadklep hing gedeeltelijk over de weg waardoor de jongen deze met zijn hoofd raakte. De jongen is naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling van de wond.

Alphen aan den Rijn Snelheidscontrole De politie heeft woensdag 10 december een snelheidscontrole gehouden op de Oranje Nassausingel. De controle vond plaats tussen ongeveer 9.00 en 10.00 uur. Van de 503 passanten reden er 351 te hard (gemiddeld 70%). De toegestane maximum snelheid was op dat moment, in verband met wegwerkzaamheden, 30 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/uur.

Ook in de middag heeft op dezelfde locatie tussen 10.45 en 12.15 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 858 passanten reden er 495 te hard (gemiddeld 58%). De hoogst gemeten snelheid was toen 79 km/uur.

De wegwerkers die op de Oranje Nassausingel hun werk uitvoerden spraken hun waardering uit voor de uitgevoerde controles bij de aanwezige politiefunctionarissen.

Leiden Politie onderzoekt conflict De politie heeft in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 december omstreeks 4.50 uur een 29 jarige Leidenaar aangehouden in een horecagelegenheid op de stationsweg. Hij wordt ervan verdacht een 22 jarige inwoner van Leiden een kopstoot gegeven te hebben, mogelijk ging hier een ruzie aan vooraf. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie doet verder onderzoek.


---