ABVAKABO FNV

Convenant LeerKracht voor BVE ondertekend

Minister Plasterk, staatssecretaris Van Bijsterveldt en de sociale partners in het Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie hebben het definitieve convenant LeerKracht van Nederland ondertekend. Hiermee is gegarandeerd dat de extra middelen ook voor de BVE-sector beschikbaar komen.

Convenant LeerKracht

Vanaf 2009 wordt 45 miljoen euro geïnvesteerd in een betere beloning en meer en hogere functies voor docenten. Vanaf 2012 loopt het budget op tot 130 mln in 2020. De minister en de sociale partners zijn er samen verantwoordelijk voor dat de maatregelen uit het convenant voortvarend worden uitgevoerd. Toegezegd is dat de Tweede Kamer elk half jaar wordt geïnformeerd over de realisatie van de doelstellingen.

Vanaf 1 januari 2009 worden de salarislijnen verkort. Voor docenten die al op hun maximumsalaris zitten en die geen voordeel hebben van de kortere salarisschalen komt er een bindingstoelage. Om downgrading tegen te gaan is in het convenant een formule afgesproken, die leidt tot een besteding van de extra gelden voor meer en hogere functies voor leraren (schaal LB t/m LE). Daarnaast is er in de randstadregio's 35 mln beschikbaar voor extra handen bij de uitvoering van het onderwijs.

Andere afspraken uit het convenant moeten worden uitgewerkt in de nieuwe cao die op 1 februari 2009 ingaat. Het gaat optimalisering van de arbeidsduur. Om vermindering van de werkdruk. En om het toekennen van de jaarlijkse periodiek op basis van het functioneren van de werknemer. ABVAKABO FNV zal voor deze cao inzetten op verbetering van de positie van OBP. Omdat deze groep vrijwel geen voordeel heeft gehad van de afspraken in het convenant LeerKracht.
12-12-2008, BVE | Meer over: leerkracht, leraren, onderwijs, ve |