Gemeente Baarn

Onderzoek sportdeelname in Baarn van start
voetballende jeugd

Deze week (11 december) start er een onderzoek naar de sportdeelname in Baarn. De gemeente wil met dit onderzoek in beeld krijgen hoeveel inwoners er op dit moment een sport beoefenen. Op die manier kan de gemeente zien of de doelen van het sportbeleid in Baarn bereikt worden. In totaal ontvangen bijna vijfduizend inwoners een schriftelijke vragenlijst in de brievenbus. Snelle invullers maken kans op één van de prijzen die beschikbaar zijn gesteld door Bosbad De Vuursche en Sportcentrum De Trits.

De vragen in het Sportdeelname Onderzoek Baarn 2008 gaan over welke sport of sporten mensen beoefenen, hoe vaak en waar. Verder wordt onderzocht of de maatregelen voor sportstimulering voor de jeugd en voor participatie voor volwassenen werken.

De resultaten van het onderzoek zijn belangrijk voor het Baarnse sportbeleid zoals vastgesteld in de sportnota 'Cohesie door Sport 2005-2010'. De uitkomsten zullen worden vergeleken met die van 2005, toen de sportdeelname ook is onderzocht. Op die manier kan de gemeente zien of de doelen van het sportbeleid bereikt worden of waar nog extra inzet nodig is.

In totaal ontvangen 4800 inwoners van 6 tot en 80 jaar oud een schriftelijke vragenlijst thuis. Snelle invullers kunnen in aanmerking komen voor een van de prijzen die beschikbaar zijn gesteld door Bosbad De Vuursche en Sportcentrum De Trits.

Meer informatie
Heeft u vragen over het onderzoek dan kunt u contact opnemen met de heer Pieter Brandjes, beleidsmedewerker Sport van de gemeente Baarn, via telefoonnummer (035) 5481791 of per e-mail: pieter.brandjes@baarn.nl