Total verrast klanten met gratis pechhulp

12/12/2008 17:38

Van Hulzen PR Adviseurs

Voorburg, 12 december 2008 - Gratis 24 uur internationale hulp bij pech onderweg. Met dat goede nieuws verrast TOTAL Nederland vanaf nieuwjaarsdag klanten die aan de pomp kiezen voor TOTAL Excellium-brandstoffen. 'TOTAL Assistance', de naam van de unieke gratis service van TOTAL, is niet alleen beschikbaar in Nederland, maar heeft óók een Europese dekking en wordt gratis beschikbaar gesteld aan de trouwe gebruiker van TOTAL Excellium-brandstoffen.

Bij elke tankbeurt van minimaal 25 liter TOTAL Excellium-benzine of -diesel heeft de klant veertien dagen lang en 24 uur per dag recht op gratis hulp bij pech onderweg, inclusief - indien noodzakelijk - gratis vervangend vervoer.

Om gebruik te kunnen maken van TOTAL Assistance, moet de klant in het bezit zijn van één geregistreerde Power Points-pas, het loyalty-systeem van TOTAL. Die pas is verkrijgbaar bij elk deelnemend TOTAL-servicestation in Nederland. Binnen dat systeem kan de klant zich vervolgens aanmelden voor TOTAL Assistance en wordt daarbij ook het kentekennummer geregistreerd waarvoor de pechhulp van toepassing is. Na elke tankbeurt van minimaal 25 liter TOTAL Excellium-benzine of -diesel bij één van de ruim 400 TOTAL-servicestations in Nederland kan de klant vervolgens rekenen op veertien dagen klimaatneutrale pechservice, zowel in Nederland als in de rest van Europa.

TOTAL Assistance werd eerder al in een aantal andere Europese landen geïntroduceerd en werd daar met groot enthousiasme ontvangen. TOTAL Nederland verwacht dan ook dat de nieuwe gratis pechhulp ook in Nederland een succes wordt. Robert Joore, Directeur Retail van TOTAL Nederland, hierover: "Naast de verhoogde kwaliteit en de zekerheid die onze Excellium-producten bieden, kunnen onze klanten ook bij pech rekenen op de service van TOTAL. TOTAL Assistance heeft een Europese dekking en is een gratis service voor onze klanten. Wanneer nodig, bieden wij zelfs vervangend vervoer aan. Kijkend naar onze ervaringen in bijvoorbeeld Frankrijk en België, zijn onze verwachtingen hooggespannen." Volgens Hans-Christian Gützkow, Algemeen directeur van TOTAL Nederland, past de introductie van TOTAL Assistance goed in de ingezette 'Premiumstrategie' van TOTAL. "Het is de volgende stap in de servicegerichte benadering van onze trouwe klanten."

Gebaseerd op de prijs die automobilisten jaarlijks moeten betalen voor andere pechhulpverleners, kunnen zij door gebruik te maken van TOTAL Assistance een prijsvoordeel halen van tientallen euro's per jaar.

Het gebruik van TOTAL Excellium-producten biedt concrete en bewezen voordelen. Zo is er sprake van onmiddellijke vermindering van het verbruik van gemiddeld 4%. Daardoor kunnen met een volle tank meer kilometers worden afgelegd. Ook op milieugebied worden er voordelen behaald. Zo is er sprake van een vermindering van de uitstoot van broeikasgas (CO2) tot ruim 5% en een vermindering van het geluidsniveau van stationair draaiende dieselmotoren na een koude start met 37%. Tot slot geldt een verzekering dat gevoelige motoronderdelen (bijvoorbeeld de injectors en inlaatkleppen) schoon blijven. De motor werkt daardoor beter en langer en presteert beter.

TOTAL Nederland N.V. coördineert de marketing, distributie en verkoop van brandstoffen en smeerolieproducten in Nederland. Het bedrijf heeft ongeveer 250 medewerkers in dienst. In Nederland heeft TOTAL op dit moment een netwerk van zo'n 500 benzinestations. Daarnaast verkoopt TOTAL brandstoffen aan handelaren en zakelijke eindverbruikers. Smeermiddelen worden onder de merken TOTAL, ELF en Beverol op de markt gebracht. Het bedrijf behoort tot de TOTAL Groep, de op vier na grootste aardolie- en gasonderneming ter wereld. Het is een dynamische, internationale onderneming, die sterk is in productie, over een grote raffinagecapaciteit beschikt en een wereldwijd netwerk van 17.000 tankstations heeft.