Barco


Barco eist glansrol op in architecturaal sprookje van Magic Monkey

Kortrijk, België, 12 december 2008 - Barco, wereldleider in LED-technologie, kondigt aan dat zijn creatief LED-product MiSTRIP gekozen is voor de Electrabel Nights in Brussel. De Grote Markt wordt de achtergrond van een licht- en geluidspektakel ontworpen en gebracht door Magic Monkey van 28 november tot 28 december, en toont Barco's MiSTRIP op zijn best.

Brussel organiseert elk jaar in december `Winterpret', een speciaal kerstevenement dat ongeveer drie miljoen bezoekers lokt, die deelnemen aan het uitgebreide cultuurprogramma en de kerstmarkt. Ter gelegenheid van dit uniek evenement organiseert Electrabel de Electrabel Nights op de Grote Markt.

Het ontwerp van dit jaar tovert de Grote Markt om in een magisch woud, volledig met geluiden van mythologische dieren. Groepen MiSTRIP-masten zitten verspreid in de twintig meter hoge kerstboom, zodat bezoekers het gevoel krijgen daadwerkelijk in een bos rond te wandelen. De masten zelf zijn zichtbaar vanuit elke hoek van de Grote Markt, en maken het publiek deel van een 3D-show.

Om deze ervaring te vervolledigen bevat elke mast ook twee luidsprekers. het sensationele effect van de show wordt versterkt voor de bezoekers doordat de luidsprekers een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde soundtrack spelen, die synchroon draait met de video op de MiSTRIP. "Deze show zet een volledig nieuwe, unieke stap in architecturale belichting omdat licht en geluid volledig in de omgeving geïntegreerd worden, en op die manier bezoekers meer in het evenement betrekken," zegt Marc Largent van Magic Monkey, "Midden in de kerstdrukte van het centrum van Brussel bieden we een oase van rust aan voor bezoekers, door hen even te laten genieten van een modern sprookje."

"De MiSTRIP van Barco staat ons toe om heel veel nieuwe dingen met onze designs uit te proberen," gaat Largent verder, "De flexibiliteit van Barco's systeem zorgt voor oneindige mogelijkheden, en als ontwerpers zijn we dan ook zeer gelukkig dat er een creatief LED-systeem als de MiSTRIP op de markt beschikbaar is."

Het avondprogramma op de Grote Markt begint om halfvijf in de namiddag, maar dankzij de grote helderheid van de MiSTRIP kunnen bezoekers ook bij daglicht van de show genieten.

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3600 werknemers wereldwijd. In 2007 realiseerde Barco een omzet van 747 miljoen euro.

© Copyright 2008 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com