Kamer van Koophandel legt beslag op restant valse facturen

12/12/2008 17:48

Kamer van Koophandel Nederland

De Kamer van Koophandel heeft vanmiddag via juridische wegen beslag weten te leggen op het restant valse facturen die nog bij verschillende verzendhuizen lagen. Daarnaast zijn de verzendhuizen gesommeerd te stoppen met het bezorgen van de valse facturen. Hiermee is voorkomen dat facturen die nog niet waren bezorgd, bij ondernemers terecht komen. Toch roept de Kamer van Koophandel ondernemers op waakzaam te blijven.

Afgelopen maandag 8 december ontdekte de Kamer van Koophandel dat er valse facturen in omloop waren gebracht die sterk lijken op de factuur die ondernemers jaarlijks van de Kamer van Koophandel ontvangen. Deze facturen werden verstuurd door het bedrijf 'Kantoor voor Klanten BVBA' te Antwerpen of 'Kantoor voor Klanten' te Den Haag. De Kamer van Koophandel ondernam daarna direct diverse activiteiten om ondernemers in Nederland te beschermen tegen deze massale acquisitiefraude.

Postbezorger

Een postbezorger in Rotterdam die ondernemers waarschuwde voor de valse facturen, raakte als gevolg daarvan zijn contract kwijt met het verzendhuis. Vandaag hebben de algemeen directeur van de Kamer van Koophandel Nederland, Frans van Steenis en de algemeen directeur van de Kamer van Koophandel Rotterdam, Ton Geerts, de betreffende postbezorger ontmoet. Van Steenis en Geerts spraken hun waardering uit voor zijn integriteit en zijn poging ondernemers in Rotterdam tijdig te waarschuwen voor wat hij beschouwde als verkeerde praktijken.