Politie Hollands Midden


Noordwijkerhout - hennepkwekerij onder garage

Noordwijkerhout, 12-12-2008 o De politie van Noordwijkerhout heeft op vrijdagmiddag 12 december een hennepkwekerij aangetroffen onder een garage aan de Viaductweg.

Stroom illegaal afgetapt De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. In de verdieping onder de garage stonden zon 400 hennepplantjes te groeien. De stroom die nodig was werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf is aanwezig geweest en zal aangifte doen van diefstal. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. De plantjes zullen vernietigd worden door een daarin gespecialiseerd bedrijf.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken.