Gemeente Middelburg

Voetgangersbrug heet De Loper

Vrijdag werd het Schroetracé officieel geopend. Met een segway openden de wethouders Hannie Kool-Blokland en Frank Streng en Johan Stalknecht, directeur Economie en Mobilieit van de provincie Zeeland het tracé. Ook onthulden zij de naam van de nieuwe voetgangersbrug: De Loper

In twee maanden tijd hebben de kruispunten aan beide zijden van de Schroebrug een metamorfose ondergaan. Het project werd vanwege twee redenen uitgevoerd: het vergroten van de veiligheid rondom de Schroebrug en een betere doorstroming van het verkeer.

De veiligheid is vergroot doordat de fietsers in de nieuwe situatie zo weinig mogelijk de drukke Schroeweg en Het Groene Woud hoeven over te steken. Hiervoor zijn aan beide zijden van deze wegen een tweerichtingen fietspad gerealiseerd. Ook konden hierdoor twee fietsoversteekplaatsen vervallen. Dit alles geeft een betere doorstroming van het verkeer. Als extra maatregel zijn de verkeersregelinstallaties van de kruispunten aangepast. Ook zijn er enkele kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd.
Zo zijn de fietspaden geasfalteerd en is onderhoud uitgevoerd aan de rijbanen. Ook is er dit jaar in samenwerking met de provincie Zeeland een nieuwe voetgangersbrug gerealiseerd naast de bestaande Schroebrug. In de nieuwe situatie worden de voetgangers niet meer gehinderd door op het voetpad rijdende fietsers en kon op de Schroebrug een twee richtingen fietspad aangelegd worden.

âDe Loperâ
Via een prijsvraag werd gevraagd een naam voor de nieuwe voetgangersbrug te bedenken. Uit de 165 inzenders is door de jury bestaande uit gedeputeerde Poppelaars en de Middelburgse wethouders Hannie Kool-Blokland en Frank Streng de naam âDe Loperâ gekozen. Drie deelnemers hadden dezelfde naam bedacht. Zij mochten tijdens de officiële opening hun prijs in ontvangst nemen.

Wat gaat er nog gebeuren
De gemeente besteedt de komende weken nog aandacht aan het verfijnen van de verkeersregelinstallaties van de twee kruispunten bij de Schroebrug. Daarnaast worden de verkeersregelinstallaties van de andere kruispunten op het Schroetracé gemoderniseerd. Hierdoor ontstaat een âgroene golfâ vanaf het kruispunt Statenlaan-Schroeweg tot aan het kruispunt met de Langevielebuitenbrug. Volgens planning is dit in januari gereed.

Opening Schroetrace

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl