Gemeente Lelystad

Stadhuispenning vanwege verdiensten

Jan Schuitema, scheidend directeur van Sportbedrijf Lelystad, en Ruud Nerings, scheidend directeur van het Agora Theater, hebben vrijdag 12 december ter ere van hun verdiensten beide een Stadhuispenning gekregen.

Burgemeester Margreet Horselenberg reikte de penningen uit.

Jan Schuitema

Schuitema is de eerste directeur van het sportbedrijf waartoe onder meer De Koploper behoort. Onder zijn leiding is het sportbedrijf verder geprofessionaliseerd en zijn er opmerkelijke vernieuwingen tot stand gekomen. Meest markante voorbeeld is bouw van De Koploper met sporthal, squashbanen, tennishal en inmiddels al weer verder uitgebreid zwembad. Hij krijgt de erepenning voor zijn ruime verdiensten voor de ontwikkeling van de sport in Lelystad in het algemeen en voor zijn inzet om de stad te voorzien van moderne sportaccommodaties

Ruud Nerings

Nerings is vele jaren directeur geweest van de oude Agora en was de drijvende kracht achter de plannen voor de ontwikkeling van een nieuw theater. In zijn rol van directeur was hij vele jaren verantwoordelijk voor het Lelystadse theaterprogramma en was hij gastheer van ontelbare officiële bijeenkomsten, symposia en congressen. Hij zorgde voor een vervangend en gecombineerd theaterprogramma in Lelystad en Dronten tijdens de periode dat de nieuwe Agora in aanbouw was. Tijdens zijn afwezigheid vanwege fysieke klachten werd hij waargenomen door Mark den Hartogh. Nerings krijgt de erepenning voor zijn vele verdiensten voor de verrijking van het culturele leven in Lelystad.


---