NIBRA

Haagse Horeca weer gecontroleerd op brandveiligheid

Den Haag, 12 december 2008

Haagse Horeca weer gecontroleerd op brandveiligheid.

Een score van 50% en bewust brandveilige horecaondernemers zijn het resultaat van een grootschalige controle die brandweer Den Haag in de avond en nacht van 12 december uitvoerden.

Samen met politie controleerde Brandweer Den Haag onverwacht honderdenvier horecagelegenheden in de stad op het naleven van de regels voor brandveiligheid. Tegen de eenenvijftig gelegenheden waar overtredingen geconstateerd werden, hoefde niet gelijk spoedeisend te worden opgetreden. Vaak was de keuring van de blusmiddelen verlopen of mankeerde er iets aan de vluchtweg bordjes. Excessen werden bij de horecagelegenheden niet aangetroffen. Goed was het om te zien dat alle kerstversieringen die in veel gelegenheden aangebracht was, voldeed aan de brandveiligheidseisen.

De horecagelegenheden die regelmatig gecontroleerd worden, lieten wel een verbetering zien ten opzichte van voorgaande controles. Brandweer Den Haag blijft de ondernemers op hun verantwoordelijkheid wijzen om het aantal overtredingen naar benenden te brengen.