Ingezonden persbericht

NU AL TWEE APEN GEBOREN IN EXPEDITIE ECODROME ZWOLLE

Penseelapen tonen zich in Jungle Expeditie van Zwols themapark

Zwolle, vrijdag 12 december 2008 - Amper twee maanden nadat Expeditie Ecodrome Zwolle een tweetal penseelaapjes opnam in de dierencollectie, is er al nageslacht. Eind vorige week werden twee jongen geboren. De twee kleine apen tonen zich al veelvuldig aan de bezoekers van de Jungle Expeditie in het park.

Het vrouwtje moet al zwanger geweest zijn toen zij bij Expeditie Ecodrome aankwam, aangezien de draagtijd voor deze soort vijf maanden bedraagt. De geboorte van de twee kwam voor de dierverzorgers onverwacht. "Maar", zegt dierverzorger Frank Vugts "we zijn er ontzettend blij mee". De twee jongen, waarvan er in elk geval één een mannetje is, kwamen vorige week ter wereld in de Jungle Expeditie. De apen verblijven daar samen met onder meer breedsnuitkaaimannen, schildpadden, papegaaien en diverse vrij rondvliegende vogelsoorten als toerako's, wevers, parkieten en rijstvogels. Dinsdag 16 december zullen de jonge aapjes bovendien gezelschap krijgen van een twintigtal nieuwe bewoners. Dan nemen namelijk fruitetende nijlroussetten, vleerhonden, hun intrek in de tropische jungle.

Jongen

De twee jonge penseelaapjes hebben nog geen naam. Parkbezoekers kunnen suggesties doorgeven na een bezoek aan het park. De penseelaapjes behoren tot de klauwapen en zijn de enige apen die klauwtjes aan hun vingers hebben in plaats van nagels. Met deze klauwen kunnen ze zich goed vasthouden als ze door bomen klimmen. In het wild komt deze aap voor in Noord-oost Brazilië.



Ingezonden persbericht