Gemeente Amersfoort
Persverklaring gemeente Amersfoort - vrijdag 12 december 2008

College Amersfoort beantwoordt vragen over grondverwerving

Het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort heeft vandaag schriftelijke vragen van raadsleden over de grondverwerving Vathorst West beantwoord. Hiermee geeft het college inzicht in feiten en achtergronden rond dit onderwerp.

De schriftelijke vragen gaan over grondverwerving in Vathorst West die in 2006 werd gedaan door marktpartijen. Daarin gaat veel aandacht uit naar het bestuurlijk en ambtelijk handelen in de samenwerking met marktpartijen.

Grens
Het college neemt afstand van de manier waarop in de publiciteit suggesties en verdachtmakingen de boventoon voeren. Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper: ,,Grenzen zijn overschreden, mensen worden persoonlijk beschadigd, de stad wordt beschadigd. Dat betreuren wij zeer''

Openbaarmaking
Het college heeft verder besloten verzoeken te honoreren tot openbaarmaking van alle onderliggende relevante documenten. Deze gaan over de samenwerking tussen gemeentelijke bestuurders en marktpartijen die Vathorst bouwen, vastgelegd in verslagen van overleggen. Ook worden gespreksverslagen openbaar die gemaakt werden voor de evaluatie grondverwering Vathorst West uit 2006. De documenten komen beschikbaar, zodra de geïnterviewden van de aanstaande openbaarmaking kennis hebben kunnen nemen.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort