Ingezonden persbericht

Tweede nummer Hoe overleef ik...-tijdschrift
nu in de winkel!
Thema: de puberteit

Vanaf vandaag ligt het tweede nummer van het Hoe overleef ik...-tijdschrift in de winkel. Het eerste nummer, met als thema Hoe overleef ik... de liefde?, was een groot succes: er gingen ruim 50.000 exemplaren over de toonbank. In 2009 zullen er zes nummers verschijnen en vanaf nu is het mogelijk een abonnement te nemen.

Het tweede nummer heeft als thema: Hoe overleef ik... de puberteit? Daarvoor is een online onderzoek onder pubers gehouden. De resultaten ervan staan in dit nieuwe nummer en op de website. Verder in het blad onder meer: het puberbrein,
De Grote Puberteits Quiz, Hoe overleeft mijn huisdier de puberteit? Survivaltips om voor nop aan een nieuwe garderobe te komen (nee, niet jatten, maar ruilen).

Hoe overleeft Flappie de feestdagen? (het verhaal achter het kerstmenu), veel aandacht voor boeken, en natuurlijk veel survivaltips van Francine.
Heel bijzonder in dit nummer is de allereerste Hoe overleef ik...-strip, gemaakt door Francine Oomen en de vaste illustrator van de Hoe overleef ik...-serie, Annet Schaap.

Een greep uit de reacties van lezers van het eerste nummer:
'Ik vind het een geweldig tijdschrift en ik vind het jammer
dat het niet iedere maand is en ik word zeker abonnee'

'Ik vind het een SUPERRgaaf blad, heel anders dan de
andere bladen!'

'Het is supercool!Nee, het is perfect'

'Wauww...Een mega-tijdschrift!! Ik heb het 3 keer gelezen
en er kon nog best een keer bij....'

Evenals de boeken is het tijdschrift gericht op bewustwording en inspiratie en bestemd voor meisjes van 9 tot 14 jaar. Hoe overleef ik...-fans kunnen via de site www.hoeoverleefik.nl op allerlei manieren aan de inhoud bijdragen: gedichten en verhalen schrijven, ervaringen delen en lees- of survivaltips geven.

Francine Oomen is als creatief hoofdredacteur nauw betrokken bij de inhoud; ze schrijft en illustreert artikelen. Ze wordt bijgestaan door een team van journalisten, fotografen en illustratoren. Het blad is verkrijgbaar bij alle bekende tijdschriftenverkooppunten. Het Hoe overleef ik...-tijdschrift is een uitgave van Weekbladpers Tijdschriften in samenwerking met uitgeverij Querido.

Over Hoe overleef ik...

Francine Oomen weet met haar Hoe overleef ik...-serie over Rosa en haar vrienden direct door te dringen tot de belevingswereld van haar jonge lezers. Inmiddels zijn er meer dan 1,5 miljoen Hoe overleef ik..-boeken verkocht. De website www.hoeoverleefik.nl trekt maandelijks tienduizenden bezoekers. Francine is opgeleid als industrieel ontwerper, heeft sinds 1990 meer dan honderd kinderboeken geschreven en getekend en won vele malen de prijs van de Jonge Jury en de Nederlandse Kinderjury.

Hoe overleef ik... de puberteit?
Tijdschrift | ¤ 3,95

Noot voor de redactie,