Kendrion N.V.

Goedkeuring Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders voor verkoop divisie Distribution Services

Op 26 november 2008 heeft Kendrion bekend gemaakt dat overeenstemming is bereikt met het Britse Edmundson Distribution Limited over de verkoop van haar Distribution Services activiteiten. De Distribution Services activiteiten bestaan uit de Vink-Groep dat is verkocht aan Edmundson Distribution Limited en het Belgische bedrijf Servico dat is verkocht aan Claessen ELGB N.V.

De transactie was onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders van Kendrion N.V. Daarnaast is de transactie afhankelijk van de goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteiten en van de banken.

De aandeelhouders van Kendrion N.V. hebben op de heden gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders hun goedkeuring verleend aan de transactie. Kendrion heeft tijdens de vergadering medegedeeld voornemens te zijn in 2009, mede in het kader van deze verkoop, een dividend uit te keren, vast te stellen na vaststelling van de jaarrekening 2008.

De banken hebben inmiddels ook met de verkoop ingestemd. Een voorwaarde momenteel voor het verlenen van deze goedkeuring is dat in 2009 een dividend van maximaal EUR 10 miljoen kan worden uitgekeerd.

De verkoop van Servico is verder afhankelijk van de goedkeuring van haar belangrijkste leverancier. Deze leverancier kan nog tot 18 december een voorkeursrecht uitoefenen met betrekking tot de koop van Servico.

De procedure voor het verkrijgen van de goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteiten is in gang gezet. Naar verwachting kan de transactie begin volgend jaar worden afgerond.

Profiel Kendrion N.V.

Kendrion N.V. ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten. De activiteiten van Kendrion zijn ondergebracht in vier business units: Industrial Magnetic Systems, Industrial Drive Systems, Passenger Car Systems en Commercial Vehicle Systems. De elektromagneten worden onder andere toegepast in de machinebouw, liften, deursluitingen, touring cars, industriële robots, medische apparatuur, dieselmotoren, automatische versnellingsbakken en aircosystemen.

Kendrion beschikt over leidende posities in een aantal business-to-business nichemarkten. Met circa 1.400 medewerkers wereldwijd wordt een omzet van ruim EUR 200 miljoen op jaarbasis gerealiseerd. De voornaamste thuismarkt voor Kendrion is Duitsland.

Kendrion streeft ernaar een toonaangevende internationale onderneming te zijn die met bestaande know how, innovatief vermogen en commerciële slagkracht oplossingen biedt voor haar industriële afnemers. Daarbij wil de onderneming transparant, flexibel en betrouwbaar zijn, waar plezier in ondernemen gekoppeld is aan resultaatdoelstellingen. Kendrion wil haar positie als snelgroeiend hoogtechnologisch bedrijf in de toekomst verder versterken door autonome groei, strategische acquisities en het realiseren van een aantrekkelijk rendement op geïnvesteerd vermogen. Daarbij ambieert Kendrion wereldwijd een belangrijke speler te worden.

Het aandeel Kendrion staat genoteerd aan de effectenbeurs NYSE Euronext te Amsterdam.

Zeist, 12 december 2008

De Directie van Kendrion N.V.



Kendrion N.V.