Ingezonden persbericht

Delft, 12 december 2008
PERSBERICHT

Friesland Bank brengt ook mailingactiviteiten onder bij Thieme GrafiMedia Groep

Na een zorgvuldige benchmark heeft Friesland Bank onlangs besloten een groot deel van haar mailings te laten verzorgen door Thieme GrafiMedia Groep.
Op 1 december jl. tekenden beide partijen een samenwerkingsovereenkomst.
Voor Thieme Print4U Apeldoorn, onderdeel van Thieme GrafiMedia Groep, betekent deze overeenkomst een dagelijkse stroom aan werk.

In 2006 koos Friesland Bank na een uitgebreide tenderprocedure al voor Thieme als allround drukwerkleverancier. PlantijnCasparie Zwolle, ook onderdeel van Thieme, is sinds die tijd preferred supplier van deze zelfstandige relatiebank.

Theo Eskes, senior strategisch inkoper bij Friesland Bank: "Friesland Bank brengt nu ook haar mailingactiviteiten bij Thieme GrafiMedia Groep onder vanwege de goede ervaringen met deze groep en hun one-stop-shopping concept. Thieme kan niet alleen in offset drukken maar ook in rotatie en kan zowel het printen, personaliseren, couverteren als de logistiek voor Friesland Bank verzorgen."

Friesland Bank
Friesland Bank is in 1913 opgericht. Het is een zelfstandige bankgroep met het hoofdkantoor in Leeuwarden. De balans van de Friesland Bank Groep bedroeg medio 2008 10,6 miljard euro. Haar gepubliceerde nettowinst medio 2008 bedroeg 41 miljoen euro. Friesland Bank heeft officiële ratings van Moody's Investors Service (A2) en Fitch Ratings (A). De bank heeft 25 kantoren in Friesland, zeven in andere delen van Nederland. Haar dienstverlening omvat: bancaire zaken (Friesland Bank), verzekeringen (Friesland Bank Assurantiën) en private equity (Friesland Bank Investments). Friesland Bank bezit financiële deelnemingen in o.a Van Lanschot N.V., Binck Bank en Triodos Bank N.V. Bij Friesland Bank Groep werken in totaal ruim 1.000 medewerkers. Kijk voor meer informatie op www.frieslandbank.nl.

Thieme GrafiMedia Groep
Thieme GrafiMedia Groep, één van de grootste spelers op de Nederlandse grafimediamarkt, biedt totaaloplossingen voor communicatievraagstukken. De vier business lines Print & grafische dienstverlening, ICT services, Uitgeven en Communicatie & design zijn in 2008 samen goed zijn voor een jaaromzet van ruim E 200 miljoen. Op het gebied van vellenoffset en printing-on-demand is de groep in Nederland marktleider. Ook is de groep actief op het gebied van heatset- en smalbaanrotatie. Thieme heeft 1.500 mensen in dienst. Meer informatie is te vinden op www.thiemegroep.nl.



Ingezonden persbericht