Hogeschool Windesheim
Persbericht, 1 december 2008
Duurzaamheid staat centraal tijdens de Fairfood-themaweek op
Christelijke Hogeschool Windesheim. Met âeerlijkeâ hapjes, drankjes en
producten worden studenten en docenten gemotiveerd duurzamer te
consumeren. Het lectoraat Duurzaam Ondernemen organiseert van 8 tot en
met 12 december de Fairfood-themaweek, in samenwerking met Fairfood
International.
Doel van de themaweek is studenten en medewerkers ervan bewust maken
dat duurzaam consumeren helpt de natuur te beschermen en kinderarbeid
te voorkomen. Duurzaam consumeren zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat
arbeiders in lagelonenlanden een eerlijk salaris krijgen.
(H)eerlijke gerechten
In het Windesheimrestaurant staan in de themaweek broodjes, soepen,
salades en sapjes met duurzame ingrediënten op het menu. Deze
gerechten zijn op hun â(h)eerlijkheidâ beoordeeld door Fairfood.
Cateraar Team Spirit van Windesheim gebruikt al geruime tijd
biologische producten en is van plan om dat te blijven doen.
Shop jij fair-test
Een promotieteam van Fairfood laat op dinsdag 9 en donderdag 11
december zien dat duurzaam boodschappen doen heel eenvoudig is. Met de
âShop jij fair-testâ op www.fairfood.org worden bezoekers uitgedaagd
om hun koopgedrag onder de loep te nemen en actie te ondernemen om
duurzamer te consumeren.
X-mas shopping time
Op woensdag 10 december is het X-mas shopping time in het hoofdgebouw
met live kerstmuziek. Van 10.30 â 14.30 uur brengen bedrijven als de
Body Shop, Simple Shoes, de Wereldwinkel en Wijngoed de Reestlandhoeve
hun duurzame producten en diensten aan de man. Ter verhoging van de
sfeer is er duurzame koek-en-zopie te koop oliebollen met duurzame
ingrediënten en warme chocolademelk van Fairtrade cacao van Verkade.
Fairfood
Fairfood is een internationale campagne- en lobbyorganisatie zonder
winstoogmerk, die de voedingsmiddelenindustrie aanspoort haar ketens
te verduurzamen. Zo wil Fairfood een bijdrage leveren aan de
bestrijding van wereldwijde honger en armoede.