Erasmus MC


---

Digitaal antibioticumboekje voor artsen Erasmus MC

Artsen en arts-assistenten kunnen vanaf vrijdag 12 december altijd de meest actuele richtlijnen bij zich dragen voor behandeling en voorkoming van infecties bij patiënten in het Erasmus MC. Het vertrouwde antibioticumboekje is dan vervangen door een digitale versie die gebruikt kan worden in een elektronische agenda.

Downloaden
Antibioticabeleid in Nederland kenmerkt zich door terughoudendheid. Naarmate er meer antibiotica worden voorgeschreven, stijgt het aantal resistente bacteriën. Bestrijding van infecties kan daardoor worden bemoeilijkt. Het gebruik van antibiotica stijgt echter, reden waarom artsen extra alert moeten zijn en de meest actuele voorschrijfrichtlijnen moeten kennen. De nieuwe richtlijnen staan vanaf 12 december op het intranet en de website van Erasmus MC. Daardoor kunnen artsen altijd de meest actuele versie downloaden en bij zich dragen. Kijk op de internetsite voor de richtlijnen.

De nieuwe richtlijnen zijn samengesteld door de Antibioticacommissie van het Erasmus MC in samenwerking met de landelijke Stichting Werkgroep Antibiotica Beleid (SWAB). Erasmus MC heeft de onlangs uitgebrachte landelijke SWAB-richtlijnen toegespitst op het eigen huis, op basis van inzichten en behoeften van de klinische afdelingen.

Publicatiedatum: 10 december 2008