Ingezonden persbericht


Persbericht

innovaphone IP28: hoge poortdichtheid tegen aantrekkelijke prijs

Sindelfingen, 11 december 2008 ­ Met de innovaphone adapter IP28 kunnen analoge eindapparaten naadloos in een IP-infrastructuur geïntegreerd worden. Dit product is verkrijgbaar in een uitvoering met acht interfaces en ook als voordelig IP28-combipack, waar 16 analoge apparaten op aangesloten kunnen worden. De IP28 completeert de innovaphone IP-adapterfamilie IP22 en IP24.
De IP28 biedt ruimte voor 16 aansluitingen, maar is desondanks compact en past in een 19" rack. Ondanks de hoge dichtheid aan analoge interfaces werkt de adapter zonder ventilator of andere roterende delen en biedt zo de beste bescherming tegen uitval. Met de invoering van de nieuwe firmware V7 heeft innovaphone zijn interfacemodel veranderd en sterk vereenvoudigd. Alle analoge adapters worden nu volledig gelicenseerd en met geactiveerde poorten geleverd ­ a/b poorten en een DSP licentie zijn niet meer noodzakelijk. Hiermee valt de omweg via de licentiemanager weg en de licenties hoeven niet meer afzonderlijk aangeschaft te worden. Ook de IP22 en IP24 zijn per direct inclusief licenties verkrijgbaar. De IP28 adapter kan overal ingezet worden waar analoge eindapparatuur naast moderne IP- telefonie bestaat. Dit is vaak het geval in industriële omgevingen, zoals fabriekshallen, waarin grotere afstanden per telefoon overbrugd moeten worden, maar ook in hotels en bejaardentehuizen, waar een groot aantal analoge deelnemers in de IP-infrastructuur opgenomen moeten worden. De combinatie met de innovaphone PBX zorgt ervoor dat ook analoge deelnemers volledig kunnen beschikken over functies als oproepomleiding, wisselgesprek en doorverbinden. De integratie van faxapparaten verloopt via het bekende en beproefde T.38 protocol.
Het IP28-combipack, bestaand uit 2x IP28 met in totaal 16 aansluitingen en een IP800-rack is per direct via de gebruikelijke verkoopskanalen verkrijgbaar tegen een prijs van 930 Euro (excl. BTW). De uitvoering met acht aansluitingen kost 535 Euro (excl. BTW).

innovaphone. Persbericht 14/2008 1/2

Over innovaphone
innovaphone AG heeft van het begin af aan een beduidende rol gespeeld bij de ontwikkeling van de IP- telefonie. De Zuid-Duitse firma werd in 1997 opgericht door vier ISDN-pionieren. Tot op heden is het bedrijf, met inmiddels rond 60 medewerkers, geheel in privébezit. innovaphone ontwikkelt geen hybride oplossingen, maar zuivere IP-systemen, die de zekerheid en beschikbaarheid van klassieke telefooncentrales combineert met de flexibiliteit en schaalbaarheid van de IP-wereld. De kern van het productassortiment vormt de innovaphone PBX, een IP telefooncentrale die geschikt is voor alle gangbare interfaces, en gebaseerd is op de H.323 en SIP protocollen. Daarmee kunnen, afhankelijk van de configuratie, bedrijven van iedere grootte uitgerust worden: van kleine bedrijven en middelgrote bedrijven met meerdere kantoren tot grote enterprise omgevingen aan toe. De IP-telefonie systemen van innovaphone worden uitsluitend door geautoriseerde distributeuren en resellers verkocht. Het hoofdkantoor van de firma is gevestigd in Sindelfingen. Verdere vestigingen bevinden zich in Hannover (trainingscentrum), Hagen, Berlijn, Wenen, Verona en Eksjö (Zweden).

Aanspreekpartners voor de pers

innovaphone AG
Nicole Oranje (PR Nederland en België)
Dr. Petra Wanner-Meyer (bestuur, PR)
Telefoon +49 (0)7031 73009-0
Fax +49 (0)7031 73009-99
e-mail noranje@innovaphone.com
pwanner-meyer@innovaphone.com
Web www.innovaphone.com

innovaphone. Persbericht 14/2008


---- --