Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Online wedkantoor prijkt sinds vandaag op Spaans shirt Unibet nieuwe hoofdsponsor Valencia

Valencia, 12 december 2008 - Online wedkantoor Unibet is per direct de nieuwe hoofdsponsor van de Spaanse topclub Valencia. Het tenue met daarop het logo van Unibet werd vandaag officieel gepresenteerd. De overeenkomst gaat verder dan alleen shirtsponsoring; Unibet verzorgt onder meer reclame op billboards in en buiten het stadion, online advertising en zal ook verschillende acties/evenementen van en voor supporters ondersteunen. De waarde van de sponsorovereenkomst bedraagt 5 miljoen euro op basis van een heel seizoen.

"We zijn blij en tevreden dat we deze deal met één van de beste clubs in Europa hebben gesloten", aldus Anne-Jaap Snijders, Hoofd Mediazaken Unibet. "De overeenkomst geldt tot het einde van dit seizoen, maar ook de komende twee seizoenen willen we met Valencia een sponsorpartnership aangaan. Dergelijke overeenkomsten willen we ook graag in Nederland afsluiten met eredivisieclubs. Maar de Nederlandse overheid hindert ons hierin. Dat is jammer voor ons, maar vooral ook jammer voor de clubs. Zij missen op deze manier inkomsten waarmee ze zich op alle fronten zouden kunnen versterken."

Hoger niveau
In de Spaanse competitie is Valencia, met Hedwiges Maduro binnen de gelederen, nog nadrukkelijk in de race voor het kampioenschap. De huidige bekerkampioen (Copa del Rey) staat nu (gedeeld) derde. Sterspeler van Valencia is de Spaanse international David Villa. Tijdens Euro 2008 maakt hij de meeste goals. Snijders: "Valencia draait al heel goed, maar we hopen met onze ondersteuning de club naar een nog hoger niveau te tillen. De ingrediënten voor structureel succes zijn absoluut aanwezig."

Over Unibet
Unibet is een online wedkantoor. Het is opgericht in 1997 en staat genoteerd aan de beurs (NASDAQ OMX Nordic Exchange) van Stockholm. Unibet is een van de grootste, private, online wedkantoren in Europa en biedt diensten in twintig talen aan via www.unibet.com. Momenteel heeft Unibet meer dan 2,9 miljoen klanten in meer dan honderd landen. Unibet is lid van de EGBA (European Gaming and Betting Association), RGA (Remote Gambling Association) in Groot-Brittannië en is gecertificeerd door G4, Global Gaming Guidance Group. In december 2007 heeft Unibet Maria Holdings, de grootste online bingo-aanbieder in Scandinavië, overgenomen. En in april 2008 heeft Unibet de grootste paardenrace-portal van Scandinavië, Travnet, overgenomen. Meer informatie over Unibet is te vinden op www.unibet.nl of www.unibetgroupplc.com.


Noot voor de redactie,