Gemeente Dalfsen

Musicalkamp over Loverboys. Deelnemers gezocht!

12-12-2008

LEMELE - "Het wordt vier dagen keihard trainen", waarschuwt Emmelie Luiken (18) uit Lemele. Samen met studiegenote Dionne Schmit (17) uit Dronten wil ze met veertig jongeren uit de omgeving van Lemele in februari een musical over loverboys opvoeren.
Emmelie Luiken (18) en Dionne Schmit (17) Emmelie Luiken (18) en Dionne Schmit (17)

Extra uitdaging is dat slechts vier dagen wordt gerepeteerd voor de uitvoering van de musical. De scholieren willen met de jongeren die vier dagen een musicalkamp houden, vol zang-, dans-, en theaterlessen.

Luiken en Schmit volgen de opleiding Vormgeving & Entertainment van Landstede in Zwolle. Voor de opleiding schrijven ze een eigen project. Als dit slaagt, mogen ze examen doen. Het idee was in eerste instantie om gewoon een musical te presenteren, maar gaandeweg werd dit uitgebreid tot een vierdaags musicalkamp. Al snel werd het thema loverboys gekozen. "Het is actueel en spreekt veel mensen aan", vindt Luiken. "Op deze manier kunnen we bijdragen aan de bewustwording over dit onderwerp en misschien nog meer slachtoffers voorkomen."

Vanwege dit thema maakt de musicalproductie kans op subsidie van de gemeente Ommen, waartoe het tweetal inmiddels een verzoek heeft ingediend. Dit kunnen de leerlingen goed gebruiken, want de kosten voor de musical moeten uit eigen zak worden betaald.

Daarom ook wordt voor een tegemoetkoming in de kosten een bijdrage van 70 euro gevraagd van de deelnemers. Hiervoor zijn ze vier dagen onder de pannen. De dagen staan volledig in het teken van de musical, 's avonds is het tijd voor ontspanning met onder meer een discoavond. Overnacht wordt op camping De Eskamp. " Het moet vooral heel leuk worden", vindt Luiken.

Voor een goede uitvoering zijn minimaal twintig jongeren tussen de 12 en 18 jaar nodig. Luiken geeft dansles in haar woonplaats Lemele, Ommen en Lemelerveld en is door de enthousiaste reacties niet bang voor te weinig aanmeldingen.

Het kamp wordt gehouden in de voorjaarsvakantie, van 16 tot en met 19 februari. De uitvoering vindt plaats op 27 februari in zaal Dijk in Lemele. De auditiedag voor de verdeling van de rollen wordt gehouden op 17 januari in Lemele. Er wordt rekening gehouden met de kwaliteiten en de voorkeuren van de deelnemers. Deelnemers mogen overal vandaan komen.

Voor meer informatie en een aanmeldingsformulier: stuur een e-mail naar: loverboymusical@live.nl.