FVP-bijdrageregeling: verlenging tot 1 januari 2011

12/12/2008 09:19

Sociale Verzekeringsbank

Het FVP-bestuur heeft besloten om de FVP-Bijdrageregeling met één jaar te verlengen tot 1 januari 2011. Dit betekent dat ook de werknemers van 40 jaar en ouder die in 2010 WW-gerechtigd worden onder voorwaarden aanspraak op een FVP-bijdrage kunnen maken. Werknemers die met ingang van 1 januari 2011 WW-gerechtigd worden, komen niet meer in aanmerking voor een bijdrage uit de FVP-regeling.

De beslissing van het FVP-bestuur is gebaseerd op de meest recente ramingen van de toekomstige vermogensontwikkeling van Stichting FVP. Deze ramingen laten zien dat de geraamde vermogensontwikkeling voldoende ruimte laat om de FVP-regeling te verlengen.

Voor alle werknemers die nu WW-gerechtigd zijn of vóór 1 januari 2011 WW-gerechtigd worden blijft gelden dat de FVP-bijdrage een voorwaardelijk karakter heeft en dus geen harde garanties gelden. Dit voorwaardelijk karakter geldt des te meer onder de huidige financiële omstandigheden. Zonodig zal het FVP-bestuur gebruik maken van zijn bevoegdheid om de FVP-bijdrage aan te passen.

Actuele informatie

De Stichting FVP zal de mede-uitvoerders Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen en de pensioenuitvoerders, De Nederlandsche Bank, de pensioenkoepels, de Stichting van de Arbeid, de sociale partners, de Vaste Commissie SZW, ministerie van SZW en alle overige direct belanghebbenden over de verlenging van de regeling informeren.

Actuele ontwikkelingen worden gepubliceerd op de FVP-website (www.fvp.nl).

Over de Stichting FVP

De middelen van de Stichting FVP worden sinds 1989 gebruikt om de pensioenvoorzieningen voor werkloze werknemers vanaf veertig jaar voort te zetten. Hieraan zijn voor de begunstigden geen kosten verbonden. Het bestuur van de Stichting FVP bestaat uit vertegenwoordigers van de centrale werkgevers- en werknemersorganisaties. Kantoor FVP van de Sociale Verzekeringsbank voert de regeling uit.