Ingezonden persbericht


Persbericht

Veilig vervoeren en laden verhoogt paardenwelzijn

Oorzaak van niet of slecht laden is veelal de onkunde van de begeleider

Huizen, 12 december 2008. In samenwerking met de KNHS, de KLPD (politie) en Freestyle trainer Emiel Voest biedt Abouthorses.tv vanaf vrijdag 12 december de videocursus 'Veilig vervoer en trailerladen' aan via internet.

Het doel van de cursus is enerzijds om de veiligheid voor de paarden en de overige weggebruikers tijdens het transport te verhogen. Door nalatigheid of onwetendheid gebeuren namelijk nog te vaak onnodige ongelukken. Anderzijds wijst Freestyle-trainer Emiel Voest de kijkers erop dat de rolverdeling en de communicatie tussen paard en begeleider het allerbelangrijkst is bij het in- en uitladen. Veel begeleiders zijn zich hiervan niet bewust en maken daardoor fouten die het laden van paarden onnodig moeilijk maakt.

De videocursus behandelt diverse onderwerpen zoals de technische specificaties waar een auto-trailercombinatie aan moet voldoen en de benodigde rijbewijzen en transportvergunningen. Ook komt het diervriendelijk in- en uitladen uitgebreid aan bod. Zonder enig geweld te gebruiken laat Emiel Voest middels simpele oefeningen zien dat bijna alle paarden gemakkelijk te laden zijn. Voest: 'Als je ze maar begrijpt en duidelijk, zonder stress, met ze communiceert.

In deze videocursus worden vier paarden gebruikt van bezoekers van Abouthorses.tv en Horses.nl die zich hadden aangemeld omdat hun paard zeer slecht te laden was. In de cursus zien we hoe deze paarden na een korte training allemaal de trailer in- en uitlopen. Op horses.nl deelt een van de kandidaten haar ervaring via een blog en een video. http://www.horses.nl/blogs/view/472

Naast deze nieuwe cursus biedt Abouthorses.tv nog meer videocursussen aan die een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van paardenwelzijn. Zo zijn, in samenwerking met de KNHS, de cursussen 'Huisvesting', 'Aard van het paard' en 'Omgang met het paard' ontwikkeld. De informatie op deze videocursussen is essentieel voor alle paardenmensen en mensen met paarden. Op de website van Abouthorses.tv zijn deze cursussen gratis te bekijken.

Over Abouthorses.tv
Abouthorses.tv is een laagdrempelig internetplatform waarmee paardensporters en -liefhebbers op een eenvoudige en visuele manier hun kennis over paarden via internet kunnen verbreden. Abouthorses.tv publiceert als eerste in Nederland online videocursussen voor iedereen die met paarden te maken heeft. Iedere cursist bepaalt zijn of haar eigen leermoment en -tempo. Reistijd en reiskosten worden bespaard. Alle videocursussen zijn uniek en worden samengesteld door onafhankelijke deskundigen, in samenwerking met de KNHS, de partner van Abouthorses.tv. Abouthorses.tv ontwikkelt ook hippische cursussen, informatievideo's en commercials in opdracht van derden. Abouthorses.tv is een initiatief van Abouthorses.tv B.V.

Op www.abouthorses.tv leren paardensporters en -liefhebbers verantwoord om te gaan met hun paard. Zo zorgen zij voor een beter paardenwelzijn.