Persbericht

IBM Cognos en Global Business Services kondigen Strategic Investment Management Blueprint aan Blueprint helpt senior financieel manager te anticiperen op tegenvallende prestaties, doelstellingen te herzien, en strategische initiatieven te sturen en financieren in turbulente tijden

Amsterdam, 12 december 2008 - Co gnos, een IBM-organisatie (NYSE: IBM), en IBM Global Business Services (GBS) kondigen vandaag een nieuwe blueprint aan: de Strategic Investment Management Blueprint. Deze blueprint helpt bedrijven programma's voor kosten-, winst-, en kapitaalbeheersing te managen en evalueren, evenals de hieraan verbonden en op de lange- en kortetermijnstrategie afgestemde financieringsalternatieven. De blueprint - een voorgedefinieerd analytisch model - combineert software en diensten en biedt CFO's en senior financieel managers analysehulpmiddelen voor de verbetering van het strategisch investeringsmanagement en de beslissingsondersteuning in een steeds onstabieler bedrijfsklimaat.

Van financiële afdelingen wordt verwacht dat ze strategische initiatieven definiëren, beheren en optimaliseren om de bedrijfsresultaten in de hele organisatie te bevorderen. Een en ander binnen realistische interne grenzen voor financiering. Een gemeenschappelijke dienst voor finance en accounting helpt bijvoorbeeld de uitgaven voor algemene kosten en beheerkosten te verminderen. Dit maakt op zijn beurt de financiering mogelijk van nieuwe productieapparatuur die de productiekosten verlaagt en de winst verhoogt.

"Wereldwijd opererende organisaties profiteren sterk van inzicht in de operationele activiteiten op lange termijn, zeker als ze over data beschikken die hen in staat stelt actie te ondernemen", zegt Steve Kowalke, adviseur van het Cognos Innovation Center for Performance Management en voorheen Vice-President en Treasurer bij Target Corporation. "In een tijd waarin verrassingen steeds vaker voorkomen, hebben senior financieel professionals solide oplossingen nodig zoals deze blueprint. Daarmee kunnen ze de voortgang van initiatieven in relatie tot de doelstellingen volgen en laten zien wat er op de lange termijn gaat gebeuren."

De IBM Cognos Strategic Investment Management Blueprint combineert IBM Cognos 8 software, bijvoorbeeld voor planning, dashboards, rapportage en analytische rapporten, met diensten. Dit op basis van toepassing van intellectueel kapitaal van IBM Global Business Services.

De blueprint versnelt de inzet van Performance Management en stelt klanten in staat sneller resultaat te boeken en het succes te vergroten. Senior financieel managers kunnen strategische programma's beter beheren en financieren doordat de blueprint:
* een geïntegreerde bedrijfsplanning over een strategische tijdsperiode faciliteert
* een dynamisch dashboard biedt om de kloof tussen doelstellingen en vooruitzichten te bepalen en onderzoeken
* de planning en evaluatie van strategische programma's en hun financieringsinitiatieven mogelijk maakt
* de planning en evaluatie van fusies en overnames mogelijk maakt
* de vergelijking en analyse van 'wat als'-scenario's faciliteert
* het volgen van de verplichtingen en uitvoering van kapitaalinvesteringen binnen strategische programma's mogelijk maakt
* het mogelijk maakt de werkstromen en het procesmanagement zo te automatiseren dat de organisatie gefocust blijft op deze strategische programma's

"In deze onzekere tijden, veroorzaakt door een wereldwijde crisis op de kapitaalmarkt, worstelen bedrijven met het evalueren, financieren en beheren van strategische winst- en groeiprogramma's", zegt William Fuessler, die leiding geeft aan de wereldwijde financial management service line van IBM Global Business Services. "Door de integratie van analytische software en services, kan deze unieke blueprint bedrijven helpen te anticiperen op tegenvallende prestaties, langetermijndoelstellingen te herzien en strategische programma's te beheren en financieren voor het doorvoeren van de nodige koerswijzigingen. De tijd is rijp voor een hulpmiddel als dit; de toegang tot financiering op de kapitaalmarkt en door zakelijke kredietverstrekkers is op zijn minst uitdagend en organisaties staan onder meer druk dan ooit om de gecommuniceerde financiële resultaten te behalen."

Over de IBM Cognos Performance Blueprints
Cognos, een IBM-organisatie, biedt een complete serie Performance Blueprints gericht op de processen voor planning en Performance Management. De blueprints zijn direct van invloed op het vermogen van een organisatie om toegevoegde waarde te creëren. Zowel functionele als branchespecifieke processen kunnen nu geautomatiseerd, gestroomlijnd en getransformeerd worden om organisaties te helpen snel meer toegevoegde waarde te creëren. De IBM Cognos Performance Blueprints zijn ontwikkeld door het Cognos Innovation Center for Performance Management en vormen een belangrijk onderdeel van het IBM Cognos Performance Management System. Dit combineert technologie, best practices, analyseapplicaties en -oplossingen plus een omvangrijk netwerk van partners tot één oplossing voor Performance Management. Voor meer informatie: http://www.cognos.com/innovationcenter/blueprint.html .