Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Belvilla vakantiehuizen neemt ILS over

Heerhugowaard, 12 december 2008 - Belvilla, Nederlands marktleider in vakantiehuizen, is de nieuwe eigenaar van alle ILS-merken waaronder www.Chalets.nl en www.Villaworld.nl. Hiermee verbreedt Belvilla haar assortiment vakantiehuizen op de betere locaties in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. De overname past goed in het voornemen van Belvilla om ook buiten de Benelux uit te groeien tot marktleider.

Nick Bosch van Rosenthal, directeur van Belvilla, is zeer tevreden met de overname: Wat betreft aanbod en prijsstelling zijn de chalets en villa's van ILS een perfecte aanvulling op het assortiment van Belvilla. Onze klanten zullen in het vervolg kunnen kiezen uit een ruim aanbod van de betere skichalets op sneeuwzekere skihoogte. Ook hebben we er een flink aantal prachtige vakantiehuizen in Toscane bijgekregen."

De overname is een volgende stap in de voortgaande uitbreiding van Belvilla's marktaandeel en portfolio. In 2007 ging Belvilla samen met Euro Relais. Op die manier kon de sterke vertegenwoordiging in Oostenrijk, Duitsland en Italië worden uitgebreid met een stevige positie in de Benelux en Frankrijk. Het een en ander past in de strategie van moederbedrijf @Leisure om het Europese marktaandeel in verschillende segmenten verder uit te breiden.

Voor Erwin Hoevenaar, directeur van ILS, was de verkoop van dit bedrijfsonderdeel een logische stap: "De commerciële verhuur van vakantiehuizen is steeds moeilijker als kleine partij. Om die reden hebben we de verhuur van vakantiehuizen bij een grote en betrouwbare marktpartij als Belvilla neergelegd en kunnen wij ons volledig richten op onze andere bedrijfsonderdelen. Wij zijn zeer verheugd dat Belvilla een duurzame samenwerking met ons is aangegaan."

Over Belvilla
Belvilla is marktleider in de online verhuur van vakantiehuizen. De organisatie is marktleider in Nederland, is aangesloten bij de ANVR en SGR en bestaat ruim 20 jaar. Belvilla verzorgt voor 500.000 klanten per jaar een verblijf in een van de 15.000 winterse en zomerse vakantieaccommodaties in negentien Europese landen. Belvilla onderscheidt zich door haar ruime aanbod van karakteristieke vakantiehuizen, simpele boekingsprocedures en de real-time beschikbaarheid. De organisatie heeft 140 medewerkers in dienst. Belvilla is onderdeel van @Leisure, tevens eigenaar van de merken Euro Relais en Housing International. Meer informatie is beschikbaar op www.belvilla.nl