Scania Beers B.V.

2008-12-11

31 Scania's voor Schavemaker Transport BV

Breda, 11 december 2008 - Scania zal voor het eind van 2008 31 Scania's leveren aan Schavemaker Transport BV.

Op dit moment worden de auto's geleverd aan vestigingen in Slowakije, Tsjechië, Polen en in Nederland. Het betreft 23 Scania's van het type R420LA4x2MNA, 5 van het type R420LA4x2MEB, 1 van het type R420LA6x2/4MNA en 2 R440LA4x2MNA met de nieuwe XPI motor. Alle voertuigen zijn voorzien van Scania EGR om aan de Euro-eisen te kunnen voldoen. Daarnaast heeft Schavemaker Transport een nieuwe order, van 30 trekkers geplaatst, die geleverd zullen worden in 2009.

Schavemaker Transport is in 1967 opgericht door directeur Henk Schavemaker. Het bedrijf is in de jaren uitgegroeid tot een internationale logistieke organisatie met niet alleen een focus op wegvervoer. Onlangs verwierf het bedrijf een railterminal nabij haar Poolse vestiging. De Schavemaker Groep, bestaande uit Schavemaker Transport, Schavemaker Containers en Schavemaker Logistiek, heeft meer dan 225 medewerkers in dienst. De bijna 200 trekkende voertuigen en 300 getrokken eenheden rijden door geheel Europa met als zwaartepunten de Beneluxlanden, Duitsland, Frankrijk en Spanje/Portugal. Voor een optimale service heeft Schavemaker Transport vestigingen in Beverwijk, Breda, Maastricht, Schiphol, Katy Wroclawskie (Polen), Bratislava (Slowakije) en Wenen (Oostenrijk).

Dankzij de XPI motoren wordt aan de Euro 5 milieunorm voldaan zonder gebruik te maken van AdBlue. In het segment voor het stedelijk vervoer heeft Scania zelfs de mogelijkheid om drie motoren te leveren die voldoen aan de nog strengere EEV norm; 2 dieselmotoren, van 230 en 280 pk, en een 270 pk motor die ethanol als brandstof verbruikt.

De Scania XPI motoren maken gebruik van het EGR (Exhaust Gas Recirculation) systeem om aan de milieunormen te voldoen. Dit systeem voert de uitlaatgassen nog een keer sterk afgekoeld terug de motor in om de verbrandingstemperatuur te reduceren. Dit resulteert in een lagere uitstoot van schadelijke stoffen. Het grote voordeel hiervan is dat Scania geen gebruik hoeft te maken van AdBlue voor de nabehandeling van uitlaatgassen. Dit bespaart niet alleen in de operationele kosten, maar resulteert ook in een gewichtsbesparing voor het chassis en. Bovendien is dit systeem gebruiksvriendelijker voor de chauffeur, omdat deze alleen diesel hoeft te tanken.

"Schavemaker Transport BV heeft al jaren een goede band met Scania. Onze keuze is weer gevallen op Scania vanwege de goede relatie met de dealer en de mogelijkheid voor het kiezen van XPI trucks. We kijken nu al uit naar de leveringen van de 30 trekkers in 2009" aldus Rico Schavemaker, Directeur Schavemaker Transport BV.

Schavemaker-pers-2008-332

Eén van de Scania's van Schavemaker wisselt van eigenaar; directeur Rico Schavemaker (L) ontvangt de sleutels uit handen van Ronald Weening van Scania.

Nico van der Klugt
Manager Communications

Telefoon:

+31(76)7511601

E-mail:
nico.van.der.klugt@scania.com