Politie Groningen

Vrijdag 12 december 2008

Provincie Groningen, 12-12-2008

Delfzijl: alcomobilist zonder rijbewijs

De politie heeft donderdagavond op de Kustweg in Delfzijl een 50-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man werd bij een controle langs de kant van de weg gezet. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Uit een alcoholtest bleek dat de bestuurder ruim 1,85 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Sappemeer: achter stuur met ontzegging

Bij een verkeerscontrole op de Noordbroeksterstraat in Sappemeer is donderdagnacht een 33-jarige inwoner van Zuidbroek aangehouden. De man bleek een rijontzegging te hebben, maar zat toch achter het stuur. De man is meegenomen naar het politiebureau en kon deze na het verhoor verlaten. Er wordt prces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: Stadjer aangehouden vanwege mishandeling

De politie heeft donderdagnacht in de Houtmanstraat in Hoogezand een 27-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder deze maand een 22-jarige vrouw uit Groningen te hebben mishandeld. De politie trof in een woning in Hoogezand, waar de verdachte regelmatig verblijft, twee vuurwapens. De Stadjer is ingesloten.

Groningen: fietser gewond na val

Een 49-jarige fietser uit Groningen is donderdagmiddag gewond geraakt op het Damsterdiep. De man kwam door onduidelijke oorzaak ten val en kwam met zijn hoofd op het wegdek. Ambulancemedewerkers hebben de Stadjer naar een ziekenhuis gebracht voor controle.

Haren: ziekenhuisbezoek na woningbrand

Twee personen zijn donderdagavond voor controle naar een ziekenhuis gebracht na een woningbrand aan de Rijksstraatweg in Haren. Twee stadswachten zagen dat er brand in de woning was en gingen naar binnen. Met behulp van deze medewerkers van Stichting Veiligheidszorg en een 60-jarige buurtbewoner kon de 87-jarige bewoonster uit de woning worden gehaald. De bewoonster en een stadswacht kregen rook binnen en zijn in het ziekenhuis gecontroleerd. De buurtbewoner is door ambulancepersoneel nagekeken. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Groningen: jongens aangesproken na drinken bier

Twee 16-jarige jongens uit Winsum en Sauwerd zijn donderdagavond op het Akerkhof aangesproken door de politie. Het tweetal had een schoolfeest, maar was naar het Akerkhof gegaan om daar een biertje te drinken. Ze hadden een aantal blikjes bij zich. Drinken in het openbaar is niet toegestaan. De jongens kregen een waarschuwing en hun ouders zijn geïnformeerd.